Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Baj, ha valaki nem ugrik...

Baj, ha valaki nem ugrik azonnal átadni a helyét a buszon, csak akkor ha megkéri rá aki le akar ülni?

Figyelt kérdés
Akkor viszont szívesen átadja, nem kezd el bunkózni
2017. ápr. 5. 09:50
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem baj.
2017. ápr. 5. 09:53
 2/9 anonim válasza:
68%

A bérlettel / jeggyel jogom van felszállni a buszra és üllve utazni. Én is lehetek rosszul, fáradt, fájhat a lábam, cipelhetek sokat, utazhatok sokáig stb. Szívesen átadom a helyet, ha az előbb említett körülmények nem igazak. Nemcsak én utazok a buszon. Mástól is lehet kérni a helyet, ha én nem tudok felállni, mert pl. elestem és baromira fáj a bokám. Ki nem állhatom a bunkó öreglányokat, akik ezt nem fogják fel és hisztiznek.

Egyszer volt más indok, hogy miért nem állok fel. Hallottam, hogy a 2 öreglány Viktort isteníti és megy Fidesz gyűllésre. Nahát az ilyen felőlem meg is dögölhet a buszon, akkor sem adom át a helyem neki.

2017. ápr. 5. 09:58
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ. Ha valakinek láthatóan nehezére esik megállni a lábán vagy veszélyes lenne neki állva utazni, illik kérés nélkül atadni részére a helyet. De mondjuk csak azért, mert valaki idős (de amúgy fitt), nyilván nem kell rögtön ugrani.
2017. ápr. 5. 10:44
 4/9 anonim válasza:
71%
Lehet, hogy ez nem a legfigyelmesebb hozzáállás, de én is valahogy így vagyok vele. Tíz évnyi napi kettő helyközi buszozás miatt talán szükségtelenül pesszimistán állok az emberekhez tömegközlekedésen, főleg az idősekhez. Persze amikor valaki feltűnően alig áll a lábán, vagy más látványos tényező van a képben, pl. törött láb, kisgyerek a kézben, terhesség, stb, olyankor mindig szó nélkül felpattanok.
2017. ápr. 5. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Nem pont ilyen, de talán hasonló sztori: Múlt héten fájt a térdem, a járásomon nem látszott, de lépcsőzni (főleg lefelé) alig bírtam. Egyik nap megyek haza Intercity vonattal, a helyjegyet pedig direkt folyosó mellé kértem, hogy a lábamat kinyújtva tudjam pihentetni arra a szűk félórára míg megérkezek. Erre jön egy khm. idősebb nő (banyatankkal), akinek a helyjegye pont mellém szólt, de ablak mellé. Na elkezd egyből követelőzni, hogy "üljek már beljebb" hiába próbáltam neki elmagyarázni, hogy fáj a térdem, ezért kértem direkt folyosó mellé a jegyet, legközelebb tegyen ő is így... Végül szerencsére volt több üres hely is a vonaton, így nem lett nagyobb vita...

30/F

2017. ápr. 5. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
Túlzásba sem szabad vinni a dolgot, mert sokszor tapasztalom azt, hogy a túlzsúfolt buszon mindenki állva nyomorog, a székek pedig szabadok, mert a fiatalok át akarják adni a helyüket az öregeknek, de az öregek meg nem akarnak leülni, mert bírnak ők állni.
2017. ápr. 5. 12:54
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Én általában olvasgatni szoktam a buszon, nem figyelgetem kik állnak, de ha valaki megkér rá akkor átadom.
2017. ápr. 5. 16:04
 8/9 anonim ***** válasza:
87%
Egyszer nekem azért pampogott egy nyugdíjas nő, mert törött lábbal, gipszben nem ugrottam neki átadni a helyem. Pedig akárhogy is nézzük, ez jobban akadályozott az álldogálásban, mint az életkor...
2017. ápr. 5. 16:18
 9/9 anonim válasza:
42%

Nem baj, ez soktényezős, hogy valaki ugrik-e vagy sem. Sokszor idősektől is hallom, hogy nem akar leülni, mert mindjárt leszáll vagy mert nehezen áll fel és inkább állva utazik.

Ha pl. belső ülésen ülök és mellettem is ülnek a közlekedő melletti ülésen, nem pattanok fel. Ha sok cuccom van, vagy nagy csomaggal utazok, szintén, bár nemrég utaztam így nagy csomaggal, majdnem felálltam, megpróbáltam úgy összefogni a cuccaimat, hogy kapaszkodni is tudja, ha felállok, de a szemben ülő, akinél jóval kevesebb csomag volt, mint nálam, észrevette, és inkább felállt ő. Aki le van sérülve, attól sem várható el, hogy felálljon, mindegy, mennyi idős.

Egyébként meg ha valaki szól, hogy leülne, az is tegye kulturáltan, mert sokszor nem azért nem tűnik fel az embereknek, mert bunkók, hanem mert másra figyelnek (fáradtak, elbambultak, olvasnak, beszélgetnek, hátul nincs szemük... stb.).

2017. ápr. 6. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!