Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A vasúti kalauzok munkaidejébő...

A vasúti kalauzok munkaidejéből tényleg kihajtanak mindent?

Figyelt kérdés

Azt hallottam ,hogy a 12 órás munkaidejükből tényleg kihajtják belőlük amit csqk lehet.

Nem úgy van ,hogy pl Békéscsabáról felmennek a keletibe 3 óra az út,ott szépen pihennek pár órát és vissza kicsit kipihenten Csabára és ahogy megérkezik vége,és ez 12 óra alatt.

Hanem olyat hallottam,hogy Kezd pl de 10-kor Békéscsabán és lemegy Lökösházára,Lökösházáról azonnal vissza Budapestig,pesten fél óra míg nem fordúl vissza de az a fél óra is papírmunka írogatás,na menj vissza Békéscsabára,eddig letelt 7-8 óra a munkaidőből,semmit sem szusszan csabán hanem egy másik vonattal vissza,igaz már csak Szolnokig onnan azonnal vissza Csabára és letelt a 12. Mehet haza kifáradtan.

Ezt egy jegyvizsgáló mesélte a vonaton valami ismerősének mikor egy picit le tudott űlni és én meg hallottam. Konkrétan ilyen Békéscsabai példát mondott.

Azt mondta,hogy kihajtanak belőlük mindent amit csak lehet,12:órából.11.15-öt dolgozz,15 perc a munkaközi szünet. Azt is mondta,ha lesz jobb otg hagyja mert annyi fizet3sért nem éri meg.

Igazat mesélt vagy nem... Biztos.

Tényleg így van a kalauzok munkaideje?

Gondoltam elmegyek én is kalauznak csak még egy sulit leteszek. De hogy ezt hallottam,nem is tudom.

Tényleg így van nekik a munkaidejük esetleg nem csak Békéscsaba felé hanem mindenhol az országban?

2017. márc. 27. 20:47
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja elnézést azért a néhány helyesírási hibáért.
2017. márc. 27. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Valóban így van. Ritka, ha van két vonat között egy kis pihenő.A fiam Pest és Szabadka között jár, de Pestről sokszor el kell még mennie Sülysápra, vagy máshová. Sokszor még enni sincs ideje. Pihenni szolgálatban akkor tud, ha Kelebián várja vonatot, és az a szerbeknél késik. Természetesen nem reggeltől estig dolgozik, hanem amikor beosztják. Van, hogy éjfélkor kezd, délben, vagy délután. Mindezt nettó 120-130.000.- Ft-ért. Az egyenruha ellátás is egyre silányabb minőségű. Most pl.olyan télikabátot kapott, amelynek a külseje olyan műanyag, amely a hidegben megfagy, belül csak egy vékony műszőrme van.

De akad olyan kezdő kolléganő, aki még nem kapott egyenruhát és civilben dolgozik.

Azt még tudnod kell, hogy évente kell vizsgázni a 4-5 utasításból. Ha meghúznak, akkor néhány hétig nem utazhatsz és újra kell vizsgázni.

2017. márc. 27. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vasutas de sokszor utazom vonattal. Azért rengetegszer látom, hogy a kalauzok ülnek, esznek, beszélgetnek és telefonozgatnak. Nyilván nem csúcsidőben, de ha végigmegy egyszer a vonaton akkor leül egy kicsit, majd a következő nagyobb városnál végigmegy újra, szóval azért nem mennek folyamatosan. Ez mondjuk biztos vonalfüggő is, én az 1-es vonalról besézlek.
2017. márc. 28. 01:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy làtom, hogy egy nem csúcsidőben dolgozó kalauznak van azért ideje ejtőzni egy kicsit menet közben. Márpedig 12 órán át sem az elővárosi, sem a távolsági forgalomban nem tart a csúcsidő illetve a vonatok menetideje sem olyan hosszú, hogy folyamatosan az erős irányban kellene dolgozzanak. Az pedig ne lépjen meg senkit, hogy ez nem egy 8-tól 4-ig fél óra ebédszünettel típusú munka...
2017. márc. 28. 07:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Ilyesmi.de a 12 ora már baráti.

Tegnap 10.52p szoli volt nekem

Egy kör esztergom,2 helyi váci..

2017. márc. 28. 11:46
 6/6 A kérdező kommentje:

A 2-3 válaszolónak üzenem,hogy nem csak nagy városok után mennek a kalauzok ,hanem elővárosi vonalon ahol pont mindenhol megáll,szinte mindig van mindenhol felszálló és akárcsak egy utas is felszáll rögtön menni kell oda hozzá jegyet kezelni. Lehet a gyakorlatban nem mindig mennek de menni kell és van aki megy is és minden állomás után mászkálni kell az új felszállókhoz igaz akkor lehet nem végig hanem csak a másik kocsiba de minig menn kell,mert ha kihagy valakit,utána megy egy ellenőr,számonkérheti a kalauzt ,hogy miért hagyott ki bizonyos utasokat.

Van aki nem foglalkozik vele de van olyan kalauz aki nem kockáztat megy és lekezeli annak az egy utasnak is a jegyét. Én már láttam ilyen kalauzt,hogy öt kocsinnyit is ment,mert felszállt egy új utas.

2017. márc. 29. 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!