Veszprémben miért nincs 9-es, meg 14,15,16 és 17-es busz? Nem is volt?
Köszönöm, eddieboy!
Ha megkérdezhetem, hol járt a 9-es? Kb. csak.
Látom, érdekel a téma, írok még néhány érdekességet: A 9-es eleve érdekes járat volt, mert külső városrészbe járt, Jutaspusztára, mégsem a 20-as számcsoportba volt sorolva, a menetrendje is inkább helyközihez volt hasonló (nem volt ütemes), ahogy nézem, most minden 2. 1-es busz tesz kitérőt Jutaspusztára helyette. Volt 21-es busz is, de már nem emlékszem, hova járt, látom, az már nincsen.
Viszont nem volt 24-26-os, csak 23-as, aminek az érdekessége, hogy egyedüliként nem változott a száma, az 1995 előtti menetrendben is 23-as volt a száma. Kádártára az első változtatáskor vezettek be betétjáratot, aminek a száma akkor még nem 24-es volt, hanem 23K.
A 30 fölötti buszok viszont többen voltak régen, és mint írtam, volt egy C jelzésük is, 31C-től 38C-ig voltak számozva. Az utolsó kettőt később vezették be, eredetileg 31-36C volt csak. A 37C és 38C a Valeo gyárhoz közlekedett, a 37C érdekessége, hogy a többivel ellentétben rendszeres járat volt ütemes menetrenddel, gyakorlatilag a 3-as útvonalán közlekedett annyi különbséggel, hogy a végén a Valeo volt a végállomása, nem a Bakony Művek. Ahogy a mostani menetrendet nézem, most néhány 3-as tér be a Valeohoz, de csak műszakváltáskor, nincs már oda ütemes menetrend.
Később a 90-es évek vége felé még annyi változtatás történt, hogy a nyári szünetben csökkentették a munkanap közlekedő járatok számát, az 1-est pedig le is rövidítették, olyankor nem járt teljesen körbe. Ahogy nézem a mostani menetrendet, ez a rendszer szerencsére már megszűnt.
Aztán én 2001-ben eljöttem Veszprémből, az azóta történt változásokról már nem tudok semmit, de most, hogy megnéztem a menetrendet, az 50-es busz az azért ledöbbentett. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!