Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mitől repül a repülő? Hogyan...

Mitől repül a repülő? Hogyan müködik?

Figyelt kérdés
2017. márc. 6. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Remélem, nem komolyan lérded, hanem csak trollkodsz!

A repülő azért repül, mert behúzza kerekeit, hason csúszva meg mégse illene nekíjje közlekedni.

2017. márc. 6. 11:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan elmagyarázni elég hosszadalmas, de az alapvető válasz az, hogy nyomáskülönbségekkel.

Megfelelő sebesség esetén a szárnyprofil két oldala közötti nyomások annyival eltérnek, hogy a szárnyra felfelé ható erők hatnak.

Ezeknek az erőknek a nagyságát a szárny tulajdonságai, a sebesség és elég sok paraméter befolyásolja, de úgy alakítják, hogy a gép saját tömegét és a hasznos terhet is elbírja.

Persze kell hozzá a sebesség, ezt hivatottak biztosítani a hajtóművek.

Háy György: Amit a repülésről tudni kell - ezt a könyvet tudom ajánlani így közel nulla előzetes ismerettel. :)

2017. márc. 6. 11:23
 3/10 Beviz Elek ***** válasza:
42%
Az antigravitációs metaturbinák segítségével. Így közlekednek a hajók is a vizen, azoknak egyáltalán nincs kerekük.
2017. márc. 6. 11:42
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
mert a szárnyprofil, vagyis a szárny ivelt alaku, felfelé domboru, ezért a szárny felett lassabb a légáramlás, mig a szárny alatt gyors, és ez felfelé hato szivohatást eredményez
2017. márc. 6. 12:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek sok-sok negatívat, mert bődületes marhaságot írt!

"mert a szárnyprofil, vagyis a szárny ivelt alaku, felfelé domboru, ezért a szárny felett lassabb a légáramlás, mig a szárny alatt gyors, és ez felfelé hato szivohatást eredményez"

Pont az ellenkezője igaz: a szárny felett a levegő hosszabb utat tesz meg, ezért gyorsabban áramlik, mint a szárny alatt, és azonos tömeg mellett a gyorsabban áramló gáznak kisebb a nyomása. (Bernoulli törvénye) A nyomáskülönbség miatt van felhajtóerő.

2017. márc. 6. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
bocsi, igazad van, utána már én is rájottem, forditva irtam :(
2017. márc. 6. 13:02
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem bírom megállni: [link]
2017. márc. 6. 15:09
 8/10 anonim válasza:
0%

Varázslat. A repülőmanók beszórják repülő varáusporral a gépet, és a zündérek a magasba emelik.

Ezt nem tudni szégyen!

2017. márc. 7. 19:14
 9/10 anonim válasza:
0%

# 3/8

Ezen visítottam. :)

2017. márc. 9. 12:01
 10/10 cseploa válasza:
Mert letudja küzdeni a gravitációt.
2017. márc. 11. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!