Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Helyi buszon köteles vagyok...

Helyi buszon köteles vagyok felmutatni a bérletemet?

Figyelt kérdés

Folyton az van, hogy felszállok a trolira és a buszsofőr kéri, hogy mutassam meg. Ezzel nincs semmi gond, és ha nem felejtem el, előre készítem, ám ha nem, akkor kotorászom a táskámban. A baj ott kezdődik, hogy közben elindul a busz és majd' elesek. Most is be van kötve a kezem, amit ő nem lát, de nagyon fáj és nem tudok kapaszkodni, két kézzel kell keresnem a táskámban.

Szóval én azt mondom, hogy döntse el, ellenőr akar-e lenni, vagy buszsofőr. Mindenkit úgy se tud kontroll alatt tartani

2017. febr. 27. 15:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
94%
Miskolcon sok-sok éve első ajtós felszállás van a buszokon, de még a villamosokon is. Persze csúcsidőben, sok utasnál értelmét veszti a dolog, de alapvetően nem rossz dolog. Az emberek megszokták, nem okoz problémát Miskolcon, hogy elöl kell felszállni a buszra/villamosra és meg kell mutatni a bérletet a sofőrnek. A sofőröknek sem okoz ez akkora problémát, több esetben meg is köszönik, hogy bemutattad neki a bérletet. Az emberek pedig épp azt tartják idegesítőnek, amikor valaki a táskájában kotorász a bérlete után, mivel ki van írva mindenhova, hogy készítse elő jegyét-bérletét. Ez egy szabály, amit meg kell szokni és alkalmazkodni kell hozzá. Ha valakinek nem tetszik, nem kell igénybe venni az adott cég szolgáltatását. Egyébként meg sok esetben nagyon is hasznos, mert jegy nélkül nem lehet felszállni, ergo mindenféle büdös-koszos-stb. ember nem lesz a buszon, ami azért minden normális utas érdeke is. Többször is volt már rá példa, hogy ha valaki nem mutatta be a bérletét a sofőrnek, addig nem indult el a busz, míg le nem szállt az illető.
2017. febr. 27. 15:57
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor gyanítom, hogy az illetőt már megcumiztatták, mert a többi sofőr pont letojja, ha felmutatom felszálláskor. Ezen a vonalon, ahol közlkedem, csak ő szokta kérni és csak ő az, aki elől nyitja, a többi nem figyel arra, hogy hátsókat csak akkor nyissa ki, mikor már elől felszálltak.

2017. febr. 27. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!