Rossz buszra szálltam, és jött az ellenőr. De arra a vonalra szól a bérletem, most 9800 ft-ot akarnak behajtani rajtam. Mit tegyek?
Békéscsaba végállomásától Békés végállomásáig szól a helyközi bérletem (DAKK Zrt.), és van helyi járat bérletem is. Felszálltam a buszra, és az ellenőr szólt, hogy ez nem Békésre megy, elnéztem a buszt, mert pont abban az időpontban jött, amikor a békési jött volna. Ekkor megírta a ténymegállapítást és egyből be is mentem az irodába panaszt tenni, hogy a Békéscsaba-Békés helyközi bérletem útvonalán belül közlekedtem, csak a busz nem Békésre ment, és helyi járat bérlettel is rendelkezem. Az irodában azt mondták, hogy írjak egy panaszlevelet Szegednek, a központnak. Hazamentem és meg is tettem, szépen tisztelettudóan, belefoglaltam, hogy diák vagyok, nincs keresetem, stb.. De most jött egy postai levél, hogy elolvasták a levelem, és megértik a problémám, ezért (megjegyzem az eredeti büntetés 8200 ft körül van, de nem is adtak csekket, mert azt mondták írjak inkább Szegednek, úgyis lecsökkentik.) 9800 ft-ot befizethetek nekik három részletben. Most akkor kinek van igaza? Mit tudok tenni? Tehát, lehet zavarosan írtam le, mert sietek, de a tények:
-A helyközi bérletem ugyan arra az útvonalra szól, ahol a másik busszal közlekedtem, tehát azt én kifizettem a bérlet megvásárlásakor
-Lemértem, a megtett út 550 méter volt (e-mailben leírtam)
-A békési busz késett, és a rossz busz pont akkor jött, amikor a békésinek kellett volna, ezért elnéztem.
-helyi járat bérlettel is rendelkezem
-a büntetés után 10 perc sem telt el, és én már az irodájukban voltam
-még a büntetés napján e-mailt írtam nekik, hogy legyenek elnézőek velem szemben.
a legfontosabb, hogy ne írj emilt, mert az szart sem ér..
kérj csekket, befizeted, és próbálod feldolgozni.
jobban jársz.
Amúgy megértem a haragod, de az nem vezet sehova. Ők a nyerők.
A felügyeleti szerveket itt találod:
Nyilván a te ügyed, te pénzed, te döntésed, de azt javaslom, hogy mielőbb fizesd be, mielőtt tovább nő, vagy végrehajtásig jut az ügy. Annak, hogy törvényességi-, felügyeleti szervhez fordulsz, nincs halasztó hatálya a befizetés határidejére.
Ha javadra döntenek, akkor visszaigényelheted a pénzt.
Helyközi járaton helyijárati bérlettel csak meghatározott esetben utazhatsz. Ezek Békéscsabán a következők:
227. oldal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!