Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Rossz buszra szálltam, és...

Rossz buszra szálltam, és jött az ellenőr. De arra a vonalra szól a bérletem, most 9800 ft-ot akarnak behajtani rajtam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Békéscsaba végállomásától Békés végállomásáig szól a helyközi bérletem (DAKK Zrt.), és van helyi járat bérletem is. Felszálltam a buszra, és az ellenőr szólt, hogy ez nem Békésre megy, elnéztem a buszt, mert pont abban az időpontban jött, amikor a békési jött volna. Ekkor megírta a ténymegállapítást és egyből be is mentem az irodába panaszt tenni, hogy a Békéscsaba-Békés helyközi bérletem útvonalán belül közlekedtem, csak a busz nem Békésre ment, és helyi járat bérlettel is rendelkezem. Az irodában azt mondták, hogy írjak egy panaszlevelet Szegednek, a központnak. Hazamentem és meg is tettem, szépen tisztelettudóan, belefoglaltam, hogy diák vagyok, nincs keresetem, stb.. De most jött egy postai levél, hogy elolvasták a levelem, és megértik a problémám, ezért (megjegyzem az eredeti büntetés 8200 ft körül van, de nem is adtak csekket, mert azt mondták írjak inkább Szegednek, úgyis lecsökkentik.) 9800 ft-ot befizethetek nekik három részletben. Most akkor kinek van igaza? Mit tudok tenni? Tehát, lehet zavarosan írtam le, mert sietek, de a tények:

-A helyközi bérletem ugyan arra az útvonalra szól, ahol a másik busszal közlekedtem, tehát azt én kifizettem a bérlet megvásárlásakor

-Lemértem, a megtett út 550 méter volt (e-mailben leírtam)

-A békési busz késett, és a rossz busz pont akkor jött, amikor a békésinek kellett volna, ezért elnéztem.

-helyi járat bérlettel is rendelkezem

-a büntetés után 10 perc sem telt el, és én már az irodájukban voltam

-még a büntetés napján e-mailt írtam nekik, hogy legyenek elnézőek velem szemben.

2017. febr. 25. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
A tény hogy rossz busszal utaztál nem azzal amire a bérleted szól vagyis jegy nélkül utaztál,blicceltél, ahogy tetszik, a többi már csak körítés, vagyis fizess.
2017. febr. 25. 15:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Erre a buszra miért nem jogosít fel a helyi járat bérletem, amikor sokszor utazok olyan buszon, ami helyközi járat, mégis helyi járat bérlettel utazik rajta mindenki?
2017. febr. 25. 15:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, a két vonalnak közös szakaszán utaztál. Ha megbüntettek, akkor azon a szakaszon csak az adott járatra szóló bérlettel utazhatsz. Nem érvényes sem az azonos útvonalon közlekedő másik járatra váltott bérlet, és a helyi bérlet sem. Írj Szegednek!
2017. febr. 25. 15:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Írtam nekik, és még a békéscsabai e-mail címre is leküldtem, de minden amiben segítettek az annyi volt, hogy három részletre osztották, és megtolták 1600 forinttal a büntetést... Esetleg valami magasabb fokú segítség, fogyasztóvédelem?
2017. febr. 25. 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Mire fel toldották meg? Ha jogos a büntetés, akkor nem tudsz hova menni. Görények, az biztos.
2017. febr. 25. 15:55
 6/11 A kérdező kommentje:
A hivatalos levélben ez szerepel: 8000 FT pótdíj, 125 ft menetdíj és 1750 ft ügyviteli költség. Összesen 9875 ft
2017. febr. 25. 16:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

a legfontosabb, hogy ne írj emilt, mert az szart sem ér..

kérj csekket, befizeted, és próbálod feldolgozni.

jobban jársz.

Amúgy megértem a haragod, de az nem vezet sehova. Ők a nyerők.

2017. febr. 25. 16:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A felügyeleti szerveket itt találod:

[link]

Nyilván a te ügyed, te pénzed, te döntésed, de azt javaslom, hogy mielőbb fizesd be, mielőtt tovább nő, vagy végrehajtásig jut az ügy. Annak, hogy törvényességi-, felügyeleti szervhez fordulsz, nincs halasztó hatálya a befizetés határidejére.

Ha javadra döntenek, akkor visszaigényelheted a pénzt.

2017. febr. 25. 16:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
helyközi járaton nem utazhatsz helyi bérlettel és fordítva, függetlenül hogy közös szakasz, szerintem is görény volt aki megbüntettet, de fordulhatsz akárhova nem fogsz nyerni mert érvénytelen bérlettel utaztál
2017. febr. 25. 17:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Helyközi járaton helyijárati bérlettel csak meghatározott esetben utazhatsz. Ezek Békéscsabán a következők:

[link]

227. oldal

2017. febr. 25. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!