Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Taxit, buszt, stb. láttatok...

Taxit, buszt, stb. láttatok már közlekedési szabálysértést elkövetni?

Figyelt kérdés
Most rutinos sofőrökre gondolok,akik mindennap vezetnek,és nem "elnézték",hanem pl. tudatos gyorshajtás,piroson átmenni,stb.
2017. febr. 15. 07:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen láttam, de egy rutinos sofőr miért ne követhetne el direkt szabálytalanságot?
2017. febr. 15. 08:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Hajjajj, de még mennyit... A taxisok, futárok, áruszállítók érthető okokból (és ezzel nem menteni akarom őket) a szabálytalan parkolásban jeleskednek. A kamionosoknál a szabálytalan előzés a sláger, mivel minimális sebességkülönbség mellett is gyakran végrehajtják azokat. Buszosoknál talán a sok potenciális szemtanú és persze a hatalmas felelősség miatt is nagyobb a fegyelem, de ültem már olyan menetrendszerinti buszon idehaza, ami lecsukódó félsorompók között szlalomozott át a vasúti átjárón, amit azért nehéz véletlenül abszolválni.
2017. febr. 15. 08:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, aki közlekedik, az akár szándékosan is megszeg néhány szabályt.

Naponta záróvonal átlépés, tiltott helyen haladás, tiltott megállás, parkolás, sebességtúllépés "követődik" el itt Budapesten (is)

...pontosan úgy, ahogy te is szabálytalankodsz(persze figyeled, van-e rendőr)

ugye?

naugye.

2017. febr. 15. 08:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Rengeteget.

Naponta (de tényleg) látok olyan trolit, amelyik nem adja meg az elsőbbséget a jobbról érkező kerékpárosnak.

Ugyanott nem tartanak semmi oldaltávot a bringás mellett, a megállókhoz közeledve ráhúzzák a kormányt.

Naponta látok olyan buszokat, amelyek nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak a zebránál.

Taxisokról inkább nem írok semmit. Egyesek törvények felettinek hiszik magukat.

Itt a munkahelyemnél simán megfordulnak a záróvonalon. Nem egy úgy teszi ki az utasát, hogy a zebrán áll.

2017. febr. 15. 11:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Ááá, soha :)))
2017. febr. 15. 14:19
 6/9 anonim ***** válasza:
A szabálytalankodó taxis, még a csaló taxisnál is ritkább. Olyan csak a mesében van. :-D
2017. febr. 15. 14:22
 7/9 anonim ***** válasza:
persze, gyakran nem enged el a busz a zebrán amikor gyalog vagyok, olyan is megesett hogy a lámpán már látszott hogy nem ér át, ő azért gyorsított és a piroson lazán átmentünk, bár utóbbinak akkor örültem :D
2017. febr. 15. 22:53
 8/9 Alex Fly ***** válasza:
Én alapvetően kerékpárral közlekedem. Tapsztalatom alapján állíthatom, hogy eddig a legtöbb veszélyes helyzetet autóbusszal okozták. Van, aki azóta már nem vezethet...
2017. febr. 15. 23:26
 9/9 anonim ***** válasza:
A budapesti taxisok úgy közlekednek, mintha még prémiumot is kapnának minden áthágott KRESZ-szabályért.
2017. febr. 16. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!