Kisebb fokú közlekedési szabálysértést követtem el (tilosban parkolást) mit tegyek?
2015. 02. 27.-én megbünztettem mert tilosban álltam méghozzá nem közterületes hanem a rendőreség . Mivel nem voltam a gépjárműben csak egy papír várt a szélvldőn .
Mai nappal kijött egy papírt hogy tehetek vallomást ha akartok 8 napon belül vagy ha nem akkor beidéznek meghallgatásra.. (ez a rész e tiszta)
De mi van olyankor ha ha nem akkor a beidézés alkalmával megnevezni senkit mivel élhetek a jogaimmal ugye hogy őnmagamra (mint amugy elkövető) vagy családtagra nem vagyok kötelles terhelő vallomást tenni ? Mengszüntetik akkor a szabálysértési eljárást ?
ELNÉZÉST A HELYESÍRÁSI HIBÁKÉRT !!!! ITT LESZ MÉGEGYSZER LEÍRVA A KÉRDÉS :
2015. 02. 27.-én megbüntettek mert tilosban álltam méghozzá nem közterületes hanem a rendőrség . Mivel nem voltam a gépjárműben csak egy papír várt a szélvéldőn így helyszinivel nem is tudott lesújtani.
Mai nappal kijött egy papírt hogy tehetek vallomást ha akarok 8 napon belül vagy ha nem akkor beidéznek meghallgatásra.. (ez a része tiszta !)
De mi van olyankor ha nem akarok a beidézés alkalmával megnevezni senkit ,mivel élhetek a jogaimmal ugye hogy önmagamra (mint elkövető) vagy családtagra nem vagyok köteles terhelő vallomást tenni ? Mengszüntetik akkor a szabálysértési eljárást , vagy elkezdnek szívózni még jobban ? Járt valaki már ilyen helyzetben a közelmúltban ? Köszönöm a válaszokat !
Meg nem szüntetik az eljárást, hanem az üzembentartó kapja a büntetést. Tudod, kollektív felelősség.
Ha így lenne, ahogy írod, mindenki kibújna a bünti alól.
Ez a szabálysértés nem tartozik az objektív felelősségvállalás alá. Szabs.tv.60.§. Pl közeli hozzátartozó vezette, akit nem kívánsz megnevezni, rá terhelő vallomást tenni
Sajnos 3 hete Én is írtam egy ilyet, engem a köztközterület jelentett fel a rendőrségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!