Jogosan beszél bunkón és mérgesen a buszsofőr azzal aki hülyeséget kérdez tőle?
Szerintem meg nem érthető. Pl. van, mikor a busz oldalán más van kiírva, mint az elején. Aki már emiatt pórul járt, inkább megkérdezi, még akkor is, ha látja. Vagy pl. nagymamámnak hályog miatt olyan rossz volt a látása, hogy a vizsgálaton már semmit nem tudott elolvasni a táblán, még a legnagyobbat sem. Na neki is hiába volt bármi kiírva. Az emberek nem azért kérdeznek ilyeneket, mert hülyék, vagy bosszantani akarják a sofőrt.
Vagy a postás kisasszonyt sem, mert az is rendszeres a postákon meg akármilyen helyeken, hogy tök mindegy mi van kiírva, mikor kiállod a 20 perces sort, akkor pokróc stílusban közlik, hogy menj a a másik ablakhoz, mer' most nem lehet és kész.
A bankban ülsz, mert van ülőhely. Felénk a postákon nincs. A bankban sorszámot tépsz, hogy mit akarsz csinálni és olyan ablakhoz hív a rendszer, ahol tudod intézni, amit akarsz. A postán meg állsz sorba oda, ahova ki van téve, amit akarsz, aztán vagy megcsinálják vagy nem. A sorszám még csak újabban terjed és csak a nagyobb postákon. (megyeszékhelyen lakok, gondolom kisvárosban, faluban még gázabb)
Nekem a postán az eddigi kedvencem az volt, amelyik ült az ablak mögött, nem csinált SEMMIT, de tényleg, nem nézte a monitort, nem írogatott, nem olvasott, nem evett, semmit sem csinált csak ült ott. Odamenetem, köszöntem, adnám be a csekket és erre rámförmed, hogy az, hogy ő itt van, az nem azt jelenti, hogy dolgozik és majd jön a kolléganő a másik ablakba. Hát gondoltam is, hogy b meg anyádat.
Nyilván nem szép dolog bunkónak lenni...
Bár nem tudhatod, mi minden volt már neki aznapra. Biztos nem az az egy ártatlan kérdés állt mögötte. Épp elég lenne egész nap megfeszült figyelemmel araszolni a forgalomban, közben meg bszgtják őket fölülről mindenféle állatsággal. Össze-vissza szervezik, áthelyezik, visszahelyezik, mint egy rongyot. Naponta új útvonal és új autóbusztípus van alattuk, mert már nincs két egyforma, örül már, ha megtalálja hol a kormány... de komolyan. És még így is a buszvezetők a birkatürelműek közé tartoznak, akiknek aztán tényleg van cérnája...
Én ilyenkor csak felvetem magamban a kérdést, hogy miért nem lehet normálisan válaszolni? A normális válasz is ugyanúgy INGYEN van, nem kerül semmibe, kimondani is pont ugyanannyi idő.
És pozitív benyomást keltesz valakiben, picit jobbá téve a napját. Persze a legtöbb ember frusztrált és csak azt lesi, mikor vezetheti le valakin a dühét, vagy szimplán csak a rosszindulatát.
Pedig kedvesnek lenni egymással nem kerül semmibe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!