Milyen kedvezmények voltak régen a Mávnál?
Voltak régen is csoportosak?
És a vasutasok tényleg ingyen utazhattak? Ahogy a Badár Sándor mondja, Akkor arra volt igazolványuk, mint a tanároknak az 50%-ra?
És mi volt a nyugdíjasokkal, hogyan utazhattak? Volt-e nyugdíjas Máv igazolvány?
És az újságíróknak volt kedvezmény, ha munka miatt utaztak? Vagy az ingázóknak, akik hetente utaztak haza.
Anyám a '70-es években volt MÁV dolgozó, ő ingyen utazott mindenhová, nekünk családtagoknak 50 fillér volt egy 50 km-es menetjegy, de volt egy betétfüzet az igazolványunkban, amivel évente (talán) három alkalommal teljesen ingyen utazhattunk, csak ki kellett tölteni és lepecsételtetni a pénztárnál.
Én a 90-es években dolgoztam a vasútnál, és akkor már én is ingyen utaztam nem csak Magyarországon, de a GySEV vonalán is.
19.43.
Köszönöm szépen! Nagyon jó dolgokat írnak a betett linkekben.
Hogy tényleg, milyen bonyolultak a kedvezmények, azt is nagyszerűen megmutatja.
És nem is tudtam, hogy a TIT szervezett utazásokat is; hogy mi ki nem derül!
Az ingázók viszont csak havonta kaphattak kedvezményt, szörnyű lehetett a családjuknak is.
A családtagok kedvezményét úgy hívták, hogy személyzeti jegy. Aztán rájöttek, hogy majdnem annyit fizet a családtag, mint amibe maga a jegy kerül, onnantól nekik is ingyenes lett.
Viszont vasutasnak és családtagnak megvolt, tudtommal még most is van személyzeti jegy erdei vasutakra és hajókra.
Az említett FIP az nemzetközi utazási igazolvány. A különböző vasúttársaságok egy vagy több ingyenes vagy félárú utat biztosítottak egymás dolgozóinak, ill. ezek családtagjainak. (Bizonyos változtatásokkal ez még ma is megvan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!