Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tömegközlekedésügyben, a...

Tömegközlekedésügyben, a budapestiek miért osztják az észt a vidékieknek?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor hallom, hogy menjen mindenki tömegközlekedéssel,ne szennyezzük a környezetet....stb

Ez mind szép dolog.De, vidéken nem jár 3 percenként helyi járatos busz.

Én egy több, mint 100 ezer lelket számláló vidéki városban lakom, annak a külvárosi részén családi házban.Innen csak óránként mennek buszok a belvárosba.Ha a Tescoba akarnék kimenni, akkor még át is kellene szállnom, megint plusz várakozás, időpazarlás.

Dolgozni is csak autóval tudok menni, máskülönben korábban kellene kelnem.

Autóval eljutok a munkahelyemre 10 perc alatt, nagyobb forgalom esetén 15 perc alatt.Tömegközlekedéssel ez több, mint fél óra lenne.

A másik, hogy a menetrend úgy van megtervezve, hogy csak a műszakba járóknak van az ipari parkba busz, az "irodistáknak", mint én, nagyon rossz a menetrend.

Ugyanígy bevásárolni is csak kocsival tudok, ugyanis ez egy kertvárosi övezet, nincs bolt a közelben.

Itt, a környéken mindenki kocsival jár.

Sőt, nagyon sok szülő reggel is kocsival viszi iskolába a gyerekeket.

Mondjuk abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy ez a város tágas, majdhogynem autókhoz épült.Szélesek az utak, sok helyen több sáv van, olyan "sugárutas".

Nem jellemzőek az olyan dugók, mint Budapesten.Sőt, általában egészen szellősen lehet közlekedni.

2016. dec. 31. 17:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

A budapestiek miben nem osztják az észt a vidékieknek?

Hisz köztudott, hogy Magyarország Budapestből áll meg néhány faluból mellette.

2016. dec. 31. 17:24
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem osztja senki az észt a vidékieknek, csak valahogy ezt érezted..

Irigylésre méltó helyen laksz, járj csak nyugodtan kocsival. Ezért találták fel. A tömegközlekedés az csak egy lehetőség.

A környezetet nem te szennyezed, hanem az óriásrepülők, a hajók, a szénerőművek,a sokmillió szarvasmarha, sertés, a tonnaszámra eldobált szemét, és a gázellátottság ellenére mindent kazánban elégető házak...

Nyugi, mindenki csak mond valamit, hogy épp ne legyen csend..aztán rárak a kazánra egy csomó műanyagot, meg bútorlapot...hadd füstöljön.

buék.

2016. dec. 31. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
15%
Felsőbbrendűek élnek Budapesten, akik a világ középpontjában élnek és körülöttük forog az univerzum.
2016. dec. 31. 17:53
 4/13 anonim ***** válasza:
11%

Az emberek azért gonoszak, mert belül szenvednek.

https://www.youtube.com/watch?v=8Qjy-ydl9QE

2016. dec. 31. 17:54
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem soha nem osztották az észt ilyen ügyben. Az ég meg kék, az nem zavar?
2016. dec. 31. 19:59
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem a Bp-iek osszák az észt erről, hanem néhány sötétzöld vakegér, akiknek nagy részét valamiért odaette a fene a fővárosba.
2016. dec. 31. 20:23
 7/13 anonim ***** válasza:
34%

Hello, én egy olyan budapesti vagyok, aki már 6éve nem használ tömegközlekedést.

Autóm nincs.

A közelben bicajjal, meszebb robogóval járok.

Olcsóbb, gyorsabb, csak télen meg esőben szívás, de még mindig jobb, mint 10 perc séta a buszmegállóig meg 15 perc várakozás. utána is kb 20-30km/h sebességgel megy a tömött, büdös busz.

Aztán még ülni sem lehet nyugodtan, mert a nyuggerek otthon unatkoznak és inkább ingyen utazgatnak és, ha nincs ülőhely, akkor meg úgy dörgölőznek az ülő jómunkásemberekhez mint a bagzó macska.

Én azt mondom, hogy a tömegközlekedés csak annak jó, aki pénzt tud belőle kivenni (Hagyó és tsai).

2016. dec. 31. 20:40
 8/13 anonim ***** válasza:
32%

Tömegközlekedés diákként érte meg. 2200 Ft volt a helyi összes járatra szóló bérlet. Akkor toltok is orrba szájba hogy mentünk minden fele. Mióta 8 ezer Ft a bérlet felnőttként én úgy döntöttem kocsival jobban járok.

Oké, hogy van rá biztosítás meg minden de havi 10-12 ezerből kijön a benzin is és nem kell egy percet sem várnom a fűtetlen buszmegállóban. 30 évesen már nem arra vágyok, hogy munka után 2 órával érjek haza. Én azt mondom éljenek a kocsik. Mióta kocsim van azóta napi 2-3 órát megspórolok, bevásárlások könnyebbek és nem utolsó sorban kipihentebb vagyok.

2016. dec. 31. 21:47
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Béláim az Úrban!

Kövezzétek meg a legényanyátokat!

Olyan jókat írtok. Két adag kabaré kijön belőle!

2016. dec. 31. 22:04
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

Én budapesti vagyok és abszolút tömegközlekedéspárti, de soha nem gondoltam azt, hogy nekem bármilyen szinten bele kellene szólnom más régiók lakóinak az életébe.

Természetesen ott, ahol gond a légszennyezettség, a parkolás, vannak dugók (nem sok ilyen városunk van szerencsére), fontosnak tartom a tömegközlekedés fejlesztését. Sőt, ha egy-egy szegényebb régió vagy társadalmi csoport mobilitását érinti valamilyen témába vágó intézkedés, arról is lesz egy határozott véleményem. De soha senkinek nem mondanám azt, hogy az én véleményem az egyetlen "normális".

2017. jan. 1. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!