Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vidéki vagyok, először utazok...

Vidéki vagyok, először utazok Pestre egyedül, nem igazán vagyok képben, mi lenne a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés

Szóval, a barátom külföldi és most jön először Magyarországra repülővel. Elhozhatnánk kocsival is, de úgy döntöttünk, hogy inkább egyedül megyek el érte. Már találtam egy megoldást arra, hogy hogyan jutok el a reptérre, és ugyanazon az úton visszafele. Ez pedig: Népliget -> Köki -> Ferihegy. Ahogyan néztem a Köki-hez jutáshoz a 3-as metrót kéne használnom, és hazafele úton sem nagyon érintenénk a belvárost. Nem tud valaki valami olyan útvonalat ajánlani, ami a város szebb részein visz át minket? Mivel este lesz és csomag is lesz nála ezért nem tudunk majd várost nézni, viszont jó lenne, ha a városnak a szebb részleteit is láthatná hazaúton, és ha nem a 3-as metróval kéne jönnünk...x) A másik lehetőség, hogy a Déli Pályaudvarra megyünk, de oda nem igazán tudom, hogy hogyan jutok el a Kökitől...:(

Még egy kérdés:

Lehet olyan jegyet venni amit használhatok a metrón és a 200E buszon is? Olvastam, hogy többfajta jegyet is lehet venni, valamelyiket villamoson is lehet használni, nem tudom, hogy buszon is lehet vagy ezek hogy működnek... Csak az lenne a cél, hogy vegyek előre 3 jegyet, 1-et felhasználnék metróra + a buszra, 2-vel meg visszajönnénk ketten, ugyanúgy buszra + metróra. Ez így lehetséges?

Köszönöm a válaszokat! :)

2016. dec. 31. 04:35
1 2 3
 11/21 Szimeon ***** válasza:
67%
Kőbánya-Kispestról menjetek a 148-as autóbusszal. Keresztezi a Wekerle-telepet. Az tetszeni fog a külföldi pofának. A Nagykőrösi útnál szálljatok át az 54-es autóbuszra. Az elvisz titeket a Boráros térre. Az útvonal nem szép, viszont legalább lát ipartelepet. Borároson fel 4-es 6-os villamosra, el a Széll Kállmán térig. Látja a körutat, átmegy a Dunán, rálát a Parlamentre, Gellért hegyre. Széll Kálmánon felszáll mondjuk a 61-es, 59-es, 17-es villamosra és elmegy a Déli pályaudvarig. Ott már nem lát semmi extrát, mert csak egy megálló.
2016. dec. 31. 10:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ennyi átszállásra mindenképp vegyetek napijegyet:

[link]

1650 ft.

A taxi sem a világvége, de azért jóval drágább (Délibe kb. 7000 ft, ha nem hiénát fogtok ki, ami BPen taxis tekintetben igen nehéz feladat)

2016. dec. 31. 10:10
 13/21 A kérdező kommentje:
Hehe, köszi, ment a zöld kéz. :D Bár a taxit inkább hagyjuk, eddig nem volt sok jó tapasztalatunk velük...:D
2016. dec. 31. 10:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A leggyorsabb, legolcsóbb megoldás:

Vesztek fejenként egy átszállójegyet és 200E utána hármas és kettes metró. Ez így 530 forint/fő és kb. 50 perc. (A metrók közötti átszálláskor nem kell új jegy)

Szép útvonalnak ilyenek jutottak eszembe:

1. Ehhez két átszállójegy kell fejenként. (1060 Ft/fő)

200e -> M3-al a Ferenciek teréig. Onnan valamelyik 7-es busszal (7E, 7, 107) a Móricz Zsigmond körtérig és onnan a 17-es, 56-os vagy 61-es villamossal a déliig.

2. Ehhez elég egy átszállójegy és egy vonaljegy (890 Ft/fő). Ugyanaz az útvonal, csak a Ferenciek teréről az ötös busszal mentek a korlát utcáig és átsétáltok a Vérmezőn a déliig.

3. M3-mal a Deákig, és onnan 16-os busszal. Talán ez a leglátványosabb, lehet látni a Lánchidat, az Alagutat, a budai várat. Annyi, hogy a Széll Kálmán (Moszkva) térről kicsit többet kell sétálni. (de mehettek villamossal is, csak egy megálló.)

Ha három átszállójegynél több kell, (6 átszállásnál több), akkor érdemes napijegyet venni.

2016. dec. 31. 10:53
 15/21 anonim ***** válasza:
Legutolsó tökéletes választ adott, ha már városnézéssel kombinálod, ne az istenhátamögötti lakótelepeken menjetek keresztül, hanem a Váron vagy a Gellért téren.
2016. dec. 31. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:

#7-es válaszhoz kiegészítés, hogy a piros (kettes) metró helyett hajó közlekedik a Kossuth tér és a Batthyány tér között, ami szintén érdekes élmény lehet. És nem kell rá semmilyen plusz hajójegy.

#11-es: a Wekerle-telep, hát az tényleg hihetetlen élmény, azért feltétlenül megéri buszozni...

2016. dec. 31. 12:43
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Csak, hogy legyen ötlete a kérdezőnek, hogy miért (nem) érdemes megnézni a Wekerlét:

[link]

Így néz ki. Fergetegesen érdekes régi parasztházak.

2016. dec. 31. 13:02
 18/21 Szimeon ***** válasza:
0%
Aki a Wekerle-telepet nem tartja szépnek, az menjen tapétaragasztó kisiparonak.
2016. dec. 31. 14:04
 19/21 Szimeon ***** válasza:
17%

Okoskák és Tóbiások.

A Wekerle képekben:

[link]

2016. dec. 31. 14:06
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
Huh, huh a barátok közt ház, egy külföldi turistát biztos érdekel...
2016. dec. 31. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!