Miért esik nehezére az embereknek átadni a helyet?
Ez azért van, mert nincs konkrétan megjelölve, kinek kell átadnia a helyét. Olyan ez, mint amikor suliban önkéntest keresnek pl felelésre. Nyilván senki nem akar, és mivel senki nincs konkrétan felszólítva, mindenki a másikra vár.
Budapest meg nagyváros, ott az emberek nem foglalkoznak egymással, ha mégnagyobb lesz, majd mégkevésbé. Ez megint egy általánosan megfigyelhető jelenség.
Háborogni meg nem igazán jogos miatt, pontosabban nem ilyen hangnemben, ami azt sugallja, hogy az alanyi jogon járna... Ugyebár az ilyen hozzállás, miszerint "a másik szenvedjen, mert neki kevésbé rossz, mint nekem" írtják a pl a jómodort.
Ki, és mire te megöregszel meg a feleséged, már fel is fogunk rugdosni az utcán benneteket!
egy fiatal.
Én 18 évesen is felháborítónak tartom hogy egy ilyen alapvető gesztust nem képesek adni az idősebbeknek a fiatalok. Mindazonálltal a másik oldalról is kéne egy kis tolerancia. Példának okáért 72es trolin utaztam a barátnőmmel aki a kánikulában ájulásközelbe került hát gyorsan leültettem az egyetlen szabad helyre. Ezt látva egy idős "hölgyemény" a trolin átrohanva fröcsögő nyállal kezdett el ordibálni a lánnyal. Kicsit elpattant az agyam. De azért igyekszem mindig átadni a helyem az idősebbeknek vagy persze a várandós nőknek.
18/F
Én át szoktam adni a helyem ha látom hgoy valaki terhes de ha a nyugdíjasok csúcsidőben ( fél kilenc elött) utaznak azoknak sose.
Amúgy egyszer sikerűl úgy leülnöm egy kerékre szerelt ülésen a 97E buszon hogy a térdemet bevertem hát nagyon nem volt kellemes érzés kinyújtani alig tudtam és akkor egész napos voltam azaz 11 órát melóztam. Egy öreg lány ott pampogott hog adjam át a helyem de én elkűldtem hogy most vertem be a térdem nem tudok felállni örülök majd ha le szállni tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!