A kalauz kiveheti a kezemből az okmányaimat?
Kedves kalauz! Nem, nem vehetitek ki. Ne fáradj szabályok keresésével, mert nem érdekel. Magasabb szinten kell keresni az okot, nem mávos beslős szabályokban.
Az oda adom, oda kell adnom, vagy a kézből kivétel nem ugyanaz. Semmiféle okmányt nem vehet ki senkinek a kezéből a jegyvizsgáló. Nem hatósági személy. A jogosultsága ilyen tekintetben nem több, mint egy pincéré.
Ha az utas nem működik vele együtt, akkor kérhet rendőri intézkedést.
úgy szól, hogy ellenőrzésre át kell nyújtani..mivel a testbeszédedből arra következtet, hogy ezt nem akarod, ezért kiveszi a kezedből. Udvariasan megszemléli, majd visszaadja.
ilyenen felesleges tépelődni. Te igénybeveszel egy szolgáltatást, aminek szabályai is vannak. Ezt a szabályt a jegy vásárlásakor elfogadtad.. Ha tudsz róla, ha nem, ha tetszik, ha nem.
Próbáld átélni, mi lenne ha te lennél a jegykezelő? ha sikerül, akkor belátod, hogy semmi különös nem történt.
Jogilag így néz ki:
1. Amikor felszállsz, ráutaló magatartással szerződést kötsz a szolgáltatóval
2. A szerződés kötelez az utazásra jogosító okmányok atadására, ha ez az utazási jogosultság ellenőrzesehwz szükséges.
3. Ha ezt megtagadod, megszeged a szerződést,így a szerződes ertelmében az utazásból kizárhatnak és/vagy pótdíjazhatnak.
4. Erőszakkal nem veheti el a kalauz még a vonatjegyedet sem, nemhogy bármilyen igazolványt, mivel nem hatósági személy, nincs igazoltatási jogköre és egyaltalán nem gyakprolhat erőszakot. Viszont fordulhat ilyen személyhez segítsegert.
Kedves kalauz! Ha az én kezemből vennéd el, másnap már kereshetnél új állást! A feljelentésben egészen biztos lehetsz, ettől függetlenül is.
Futottam már egy ilyen kört korábban, s még futólag sem merült fel, hogy ne nekem lenne igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!