Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A metró ki, és bejáratánál...

A metró ki, és bejáratánál mindig fel kell mutatni jegyet/bérletet ha ellenőrök állnak ott?

Figyelt kérdés
Csak mert sok embert látok aki csak így elsétál köztük. Velem már mindig messziről felveszik a szemkontaktust, ezért mindig felmutatom, csak érdekel, hogy amúgy kell mindig, vagy ha csak megállítanak?
2016. dec. 14. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szabály szerint igen. A mobiljába merült, unottal falatt támasztó, civillel beszélgető stb. ellenőrforma miatt annyira nem töröm magam. De ha felélénkül, akkor persze megmutatom.
2016. dec. 14. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen is, meg nem is. Ketté kell választani a dolgot.

A beengedést végzőknek -akik nem feltétlenül ellenőrök) mindig meg kell(ene) mutatni a jegyet, bérletet.

Az időszakosan a kijáratoknál dolgozó ellenőröknek csak akkor kell bemutatni a jegyet, bérletet, ha megszólítanak ebből a célból. Ugye nem életszerű, hogy amíg az ellenőr éppen megtekinti valakinek a jegyét, addig te beállsz a sorba, hogy "hadd mutassam már meg a jegyet"

Az megint másik kérdés, hogy a beengedő embernek nincs módja mindent alaposan megnézni. Ennek ellenére az utasnak együttműködőnek kell(ene( lennie.

A beengedős ember és a kijáratnál (vagy lent az állomáson) dolgozó ellenőr között az is különbség, hogy míg a beengedésnél az utast bérlet vagy jegy hiányában legfeljebb nem engedik be, addig a kiléptetésnél ez már mindenképpen pótdíjazást von maga után.

2016. dec. 14. 14:51
 3/5 anonim ***** válasza:
amikor először mentem Pestre és metrón akartam utazni, akkor nem mutattam fel az igazolványt (emelt családis), mivel ahogy én láttam, más se teszi, majd elém lépett egy ellenőr hogy mit csinálok, azóta ha metrón utazok akkor mindig felmutatom, biztos ami biztos :D
2016. dec. 14. 22:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Határ úton leszarják, de Nyugatinál is , előseveszem sehol, Deákon pedig simán kitud őket keülni
2016. dec. 15. 16:16
 5/5 anonim válasza:
100%
Az Árpád-hídnál sem szokták nézni, csak unottan bámulnak maguk elé, volt, hogy a pár napja lejárt bérletet mutattam, senkit nem érdekelt.
2016. dec. 22. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!