Mi abban a logika, hogyha jegy nélkül vonatozok az 2600, ha diák nélkül 8000?
4-es, akkor leírom ismét.
Mindenféle jegy nélkül felszállni lehet azért is, mert lógni akartál és azért is, mert szårakodott a ráhordó busz és nem maradt időd jegyet venni.
Ezzel szemben diákjegyet venni úgy, hogy már nincs is aktív jogviszonyod, garantáltan szándékosan, spórolásból fogod megtenni, nem pedig azért, mert a körülmények kedvezőtlen alakulása miatt nem tudtál teljes árú jegyet venni.
Világos?
Nem, nem világos, okoska!
És szállj le a magas lóról!
Diákigazolvány nélkül úgy is felszállhatsz a vonatra diákjeggyel a zsebedben, h van diákigazolványod, még sincs nálad. És meg is büntetnek 8000- ft- ra. Ergó ugyan ott vagyunk, mikor nem volt idje a polgárnak jegyet vennie.
De mivel vett jegyet és nem csalt, mégis jobban megbüntetik, mint aki nem vett jegyet és nem volt ideje jegyet venni. Ergo az elméleteddel kitörölheted a valagadat! Bunkó!
Kifogytál az érvekből?
A stílust én csak felvettem.
Szeretem az ilyen embereket, akik ha megkapják az ellenérvet, még akkor is hajtják a butaságot. Érvvel drága, de ne flegmázz és legfőképpen legyen értelme annak az érvelésnek!!!
6-os, azért nincs igazad (bár látom ezt elegánsan ignkrálod), mert mint ahogyan a kérdező is mondta, a diákigazolványt pár napon belül be lehet mutatni a jegypénztárban, és nem kell sem 8000, sem 2600 Ft-ot fizetni hanem csak ezret kb.
Tessék, itt van egy érv. Jogviszony nélkül utazni kizárólag szándékos csalással lehet. Ezért szankcionálják keményebben. Míg a "nem volt időm" esetben némi könnyítést ad a MÁV, a 2600 Ft-al azt akarják elérni, hogy az utasok nagy része előre vegyen jegyet legalább ott, ahol lehet, ne a kalauzoknak kelljen több tízezer forintokkal rohangálni fel-alá a vonaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!