Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valóban nem lehet 50%os...

Valóban nem lehet 50%os jegyet venni erre a távra?

Figyelt kérdés
Ausztriába szeretnék menni, és úgy hallottam, hogy mindenképpen teljes áru vonatjegyet kell venni. Pedig én 50%osat szerettem volna, de azt mondják olyan nincsen. Ez tényleg igaz? Már próbáltam a MÁV honlapján utána nézni de ott nem találok erről infót.(debrecenből indulnék)
2016. nov. 14. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
a Diákigazolványod magyarországon érvényes.
2016. nov. 14. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehet, kedvezmény csak belföldi menetjegyekre van. De elméletileg megcsinálhatod azt, hogy a határig (Hegyeshalomig) veszel belföldit kedvezménnyel és onnan veszed a teljes árú nemzetközit.
2016. nov. 14. 22:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg lehet trükközni, de van egy csomó kedvezményes nemzetközi jegy, amelyeknél nem nagyon van szükség trükkökre.
2016. nov. 14. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es válaszoló tippje annyiban igaz, hogy ha elmész a határállomásig, ott leszállsz, majd átszállsz egy másik, későbbi vonatra, akkor tudsz belföldi kedvezménnyel utazni a határig.

Egyébként jól látszik, nem is tudod, mire fel kapod a kedvezményt. Az 50 százalékos diákkedvezmény esetén az állam kiegészíti a jegyed árát még (kb...) 50 százalékkal a közlekedési szolgáltató felé. Teszi ezt azért, hogy te jövedelem nélküli vagy kis jövedelmű diákként ne legyél korlátozva az mindennapi mozgásodban anyagi okokból. Azonban egy külföldi utazást alapvetően nem tekint ilyen, a mindennapi élethez kapcsolódó mozgásnak az állam, még ha ritkán, de ilyesmiről is szó lehet. (De erre vannak az ún. kishatárforgalmi kedvezmények.) Ráadásul ha az állam árkiegészítést fizetne, azzal torzíthatná a piaci viszonyokat a nemzetközi személyszállításban és okkal mennének perre pl a buszos magáncégek.

2016. nov. 15. 05:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha mindenáron spórolni akarsz, akkor menj hegyeshalomig 50%-os jeggyel, ott szállj le, várd meg a következő vonatot (30 percenként megy felváltve Railjet és EUregio személyvonat, utóbbi esetében Királyhida (Bruck an der Leihta) állomáson át kell szállnod, de biztosított átszállás van Bécs irányába és általában a vonat ugyanarra a peronra érkezik, a Hegyeshalom felől érkező mellé, szóval az átszállás nagyon könnyű).

Illetve van néhány Euregio gyorsított személyvonat közvetlenül Győrből/Hegyeshalomból Bécsbe a reggeli órákban.

2016. nov. 15. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!