Elolvasnátok, kérlek szépen? Tömegközlekedési eszközt használók, nagy szükségem van a segítségetekre.
14 éves vagyok. Hamarosan gimnáziumban fogok tanulni, így buszoznom , villamosoznom kell a városban. Eddig soha nem próbáltam egyedül, mert autóval mindig mindenhova elvittak a szüleim.
Nagyon szégyellem, de belvárosban sosem buszoztam, így nem tudom, hogyan kell jegyet venni, egyáltalán hol?
Úgy már buszoztam, hogy faluból a városba, akkor egyértelműen felszállok a buszra és xy helyik kérek jegyet. De hogy megy ez belvárosban városi busszal? Nagyon zavaros, néztem már , hogy csak y-os meg tudom is én milyen járatok vannak. Ott is felszállok és a sofőrnél veszem, és megállót kell kérni, vagy egy adott pontig?
És a villmos? Ott úgy kell, ahogy a buszon, felszállok és kérek egy jegyet pl az x térig?
ne nevessetek ki, kérlek szépen. Anyukáméktól nem kérdezem meg, mert szégyellem, hogy ilyen buta vagyok, de honnan tudjam, ha sosem próbáltam.
Segítenétek, valaki leírná hogy megy ez?
előző folyt...
Lehet h nagy a kavar, de kicsit elkalandoztam, egy kis magyarázat.
×sárga busz= a Borsod volán buszai, melyek kimennek Miskolcról, ennek a tábláján csak városnevek vannak. pl.: Miskolc-Mályi
×kék busz, villamos= Ezeket az MVK Zrt. bonyolítja, ennek a tábláján egy nagy szám van, ill. a végállomás: "35 Avas kilátó" "35 Centrum" (attól függően, h mi a végállomás) A régebbi buszokon, ahol még klasszikus táblát használnak (nem LEDet), ott ilyen formába van kiírva "Centrum 35 Avas kilátó" ilyenkor csalóka lehet melyik irányba megy a busz, de a megálló tábláján látod, mert egy megállóból csak egy irányba megy a busz. (kérdezd a többi utast)
×diákjegy: ezt csak a borsod volán járatán vehetsz érvényes diákigazolvány felmutatásával. Egy utazásra érvényes, nem lehet vele átszállni. (50%-os kedvezményt ad)
×vonaljegy: kék buszon és vilin; rengeteg helyen lehet venni elővételben, mert így olcsóbb. Ha kolis leszel, majdnem 100%, hogy a Búza téren fogod venni... Ha mindig van nálad kb. két db, akkor nem lesz gond. Egy utazásra érvényes, nem lehet vele átszállni.
× bérlet: csak akkor érdemes venni, ha többször utazol, mert ezzel korlátlanul utazhatsz, viszont drágább. A borsod volán, ill az mvk zrt is ad ki, a maga járataira.
Végezetül: ha elakadsz valahol, kérdezt a melletted állókat, illetve a pénztárakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!