Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet BKK tartozásért ülni?...

Lehet BKK tartozásért ülni? (BKV büntetésekből ered)

Figyelt kérdés
Sokszor megbüntett a Bkv,így már a Bkk foglalkozik az ügyemmel.Átadták behajtásra az ügyem.A pênzem azóta vonja a végrehajtó,de már nincs munkám,ezért nem tudja.Kêrtem részletfizetést,amire állítólag küldtek ki választ,de nem érkezett meg,és most kitaláták,hogy egyösszegben követelik tőlem a pénzt,mivel már az első részletet nem tudtam befizetni,mivel nem jött levél.A végrehajtót nem lehet megtalálni,és a Bkk is csak szemet huny felettem,de közbe meg fenyegetőznek.Mi lesz ha nem tudom kifizetni?? Lecsuknak??
2016. okt. 29. 05:01
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Mehetsz közmunkára vagy börtönbe, ha nem fizeted ki a tartozásod.
2016. okt. 29. 05:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Börtönbe biztos nem,mert adósok börtöne nincs!
2016. okt. 29. 05:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A pótdíj megfizetését nem lehet kiváltani sem közérdekű munkával, sem szabálysértési elzárással. A pótdíjra kötelezett nem választhatja ezeket, és a közlekedési társaságnak sincs jogosultsága ilyenekre változtatni a pénzbeli követelését.

Ennek oka az, hogy nem szabálysértési hatóság, vagy bíróság állapítja meg a pótdíjat, azaz – jogszabály szerint – nem szabálysértés.

A szabálysértés olyan jogellenes cselekmény, melyet a jogalkotó szabálysértésnek nyilvánít, s amelynek elkövetőit törvényben meghatározott joghátrány fenyegeti. A közlekedési díjfizetés elmulasztását, bár szabályszegés, nem minősítették szabálysértésnek.

A közlekedés igénybevételével, ráutaló magatartással, elfogadtad a társaság üzletszabályzatát. Az abban foglaltak szerinti pénzbeli tartozásod keletkezett.

Ez polgári jogi követelés. A BKK ugyanolyan módon járhat el, mint egy polgári személy, aki felé tartozásod keletkezik (például, a hűtőgépszerelőnek, a munka elvégzése után, nem fizeted ki a felhasznált alkatrészek és a munkája árát; vagy a szolgáltatónak nem fizeted ki az elhasznált villamos energia árát, stb.). Jogszabályi feltételek teljesülése esetén a követelés (költségekkel megnövelt összegének) behajtásával végrehajtót bízhatnak meg; eszerint ez már megtörtént. Ha nem alkalmazhat jövedelem letiltást, akkor foglalást alkalmazhat.

2016. okt. 29. 09:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Ember, ez nem szabálysértesi bírság (mint a piroson átkelés), hanem egy szolgáltató cég (itt: BKK, de e tekintetben olyan, mint mondjuk a Vodafone) követelése feléd, mivel nem tartottad be a szerződésetek felteteleit. Marpedig te ráutaló magatartással, a jarműre való felszállással szerződést kötsz a szolgáltatóval. (Plusz Budapesten a BKK-val is.) Ebben vilagosan benne van, hogy ha nincs jegyed, pótdíjat (nem pedig szabálysertesi bírságot) kell fizetned.

Igazából a BKK semmivel sincs beljebb pénzügyileg, ha leülöd egy börtönben a büntetést, szóval sok ertelme nem is volna egy ilyen opciónak.

2016. okt. 29. 10:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem csukhatnak le ezért? Egyébként a végrehajtót semmilyen formában nem lehet elérni,mert a telefont nem veszi fel,az irodájában pedig csak a helyettesét lehet megtalálni.A BKK is csak dobálgatja a labdát másfele,holott az ő felelősségük,hogy nem jutott el hozzám a levelük,így ez miatt nem tudtam az első kezdő részletet befizetni,és most ezen ugrálnak,holott ezért nem én vagyok a felelős!
2016. okt. 29. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerinted a bkv, bkk és a végrehajtó a hibás, amiért sokszor blicctél és nem fizetsz?

Egyébként lecsukni nem fognak, de a jövedelmedet tiltani fogják (mert előbb-utóbb csak lesz), és lefoglalhat is tárgyakat, ha van ingatlanod, akkor arra is ráterhelheti.

2016. okt. 29. 15:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Ők azért hibásak,mert olyan összeget követelnek tőlem,ami nem fedi a valóságot ez az egyik,a másik dolog az,hogy ők azt állítják,hogy küldtek nekem választ a kérelmemre postai úton,de ez persze nem történt meg,és ez miatt lemaradtam az első részletfizetési dátumról,így most ők kitalálták,hogy én szegtem meg az egyességünket(holott,mint már mondtam nem jött válasz a levelemre),és most már egy összegben követelik tőlem a pénzt.Tehát hogy fizettem volna be az első részletet,ha ki sem küldték a választ a megadott címre? Azóta kaptam egy pdf csatolmányt emailben,ami tul.képpen ez a papír lett volna,amit ugyebár nem kaptam meg,és már eleve a nevemet elírták,a születési dátumom sem stimmel,tehát itt már az bizonyosodik be,hogy ők hibáztak,és nem engem terhel a felelősség ezzel kapcsolatban! Tanulják meg rendesen megírni a levelet,és persze küldjék is el,ne csak mondják.De persze érthető,jön a karácsony,és teli kell tömni a zsebüket...
2016. okt. 29. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!