Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bkv büntetés, Nem tudom most...

Bkv büntetés, Nem tudom most mi tévő legyek?!

Figyelt kérdés

Elkaptak a buszon az ellenőrök mikor jöttem haza a kórházból,a nő azt mondta hogy ha aznap megveszem a bérletet akkor menjek 5 napon belül be,mutassam be és csak 1000 vagy 2000 ft-t kell fizetnem.

Veszélyeztetett terhes vagyok,így nem igazán mászkálhatok és az utolsó napokban vagyok,így nincs időm ezekre.

Még aznap sikerült bérletet venni,de senki nem mondta hogy attól az időponttól kellett volna venni,a nő nem mondta,pedig még meg is kérdeztem hogy elfogadják-e ha ma megveszem,azt mondta ha ma bármikor megveszem akkor is elfogadják.

Aztán ma kiderült,hogy ez nem igaz és nem fogadták el,én nem tudtam hogy milyen szabály volt/van erre.

Örültem ha eljutottam odáig hogy megvettem a bérletet pedig egy napra kellett,nem vagyok ide valósi így nem tudtam.

Nincs keresetem,nem tudom kifizetni a 16 ezret és nincs szükségem arra,hogy feleslegesen kiadják erre pénzt ha már nagynehezen kifizettem a bérletet,de szerintem ez senkivel sem jogos hogy utána nem fogadják el.

2016. okt. 24. 17:40
 1/6 anonim ***** válasza:

"ez senkivel sem jogos hogy utána nem fogadják el"

Ez azért nem így van, teljesen jogos, hogy akkor úszhatod meg, ha volt bérleted, csak otthonhagytad. Az nem volt jogos, hogy az ellenőr hülyeségeket mondott neked.

A szabályok nem ismerete nem mentesít a betartásuk alól – gondolom azt a szabályt ismerted, hogy a buszon jegy nélkül nem lehet utazni. Ennek megfelelően sajnos nincs is megoldás, amivel a büntetést semmissé tehetnéd. Annyit tudsz csinálni, hogy megírod ezeket a körülményeket a BKK-nak ( bkk@bkk.hu ) és kérsz részletfizetési lehetőséget vagy halasztást.

2016. okt. 24. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem volt az ellenőrrel közteres akkor minek adtál át neki bármiféle iratot?

Sima ellenőr tehetetlen ha nincs vele közteres.

2016. okt. 24. 18:02
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy jegy kell,de ami nalunk van ez az automata ott csak bankartyas volt es nem tudtam venni jegyet.

De vettem berletet meg aznap.

Ha elfogadtak volna mennyit kellett volna fizetnem 1000 vagy 2000?

Nekem a no mondta hogy vegyem meg meg aznap es aztan vigyem be es mutassam meg es akkor 1000 vagy 2000ftot kell fizetnem.

Azert adtam oda mert nem tudom itt mi a szabaly magyarorszagon.

Nem tudtam hogy nem kell megmutatni vagy nem kotelezo,azt se tudtam hogy csak a masik kerheti amit mondtatok,aki vele van.

2016. okt. 24. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Többedig azonos kérdés ez már a napokban. Vagy minden veszélyeztetett terhes megbukik, vagy te vagy érthetetlen.

Nem lehet utólag bemutatni.

A főváros állandóan küzd a bliccelőkkel, s ezért van az, hogy ma már csak géppel kitöltött bérletet lehet venni, s másodpercre pontosan rögzítve van a vásárlás ideje. Utólag csak az olyan bérletet lehet bemutatni, ami az ellenőrzéskor már létezett, érvényes volt, csak nem volt nálad.

Miért nem jogos, hogy utólag nem fogadják el?

Több embert ismerek, aki hosszú éveken át spórolt úgy, hogy nem vett bérletet, mondván, úgy sem kapják el. Ha meg mégis, az is kevesebb, mint a bérlet ára (akkor még kevesebb volt). A drasztikus pótdíj is az ilyenek miatt alakult ki.

2016. okt. 24. 23:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha 2 munkanapon belül befizeted a büntetést a bkk központjában vagy valamelyik ügyfélközpontban, akkor csak 8000 Ft-ot kell fizetned.

Az ellenőr hülyeségeket beszélt, vagy te értetted félre. Akkor fogadják el az utólagos bemutatást ha az utazás pillanatában volt érvényes bérleted (az ellenőr büntetés kiszabásakor felírja óra, perc pontossággal hogy mikor volt, és ha a bérletet az után vették már nem lehet bemutatni). De gondolj bele ez így logikus, hiszen ha utólag is lehetne venni akkor senki nem fizetne büntetést csak venne egy bérletet, illetve akkor kár is lenne bérletet venniük az embereknek, ráérne akkor amikor megbüntetik őket.

A terhességednek ehhez semmi köze, felelőtlen voltál és nem vettél jegyet. Volt automata, kártyával vehettél volna, vagy megvehetted volna hetekkel előre is, hogy legyen nálad egy jegy ha kéne, illetve a buszsofőrtől is tudtál volna jegyet venni készpénzért, 450 Ft-ért. A büntetésed 16 000 ft ha nem fizetted be két napon belül, illetve ha egy hónap után sem fizeted be akkor már 32500 Ft, és utána még tovább nő, szóval érdemes minél hamarabb befizetni.

2016. okt. 25. 21:50
 6/6 anonim válasza:

Amennyiben az ellenőrnek a ruháján nem volt igazolvány, nem igazi ellenőr. Ha viszont van nála, érvényes jeggyel vagy bérlettel kell utaznod.

"Lehetőség van

a helyszíni pótdíj utólagos megfizetésére,

az utólagos bérletbemutatásra,

pótdíj befizetésére,

korábban megállapított részletfizetési lehetőség alapján a részletösszeg(ek) befizetésére,

pótdíjtartozás lekérdezésére, rendezésére,

a pótdíjügyekkel összefüggő észrevételek, kivizsgálási kérelmek jegyzőkönyvi felvételére vagy Vásárlók könyvébe történő bejegyzésére,

a pótdíj megfizetésére vonatkozó méltányossági, részletfizetési kérelem beadására. Fontos tudni azonban, hogy a kérelem benyújtása nem jelent automatikus mentességet az adott időpontban esedékes pótdíj megfizetése alól, nem jelent fizetési haladékot és pozitív elbírálási kötelezettséget sem a BKK Zrt. részéről.

(További információk megtalálhatók honlapunkon a BKK Zrt. Üzletszabályzatában.)"

idézve a bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/potdij/ oldalíról.

2016. nov. 6. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!