Máv bérletnél miért kell nekem 40km-nyi távot kifizetnem mikor 36km-t utazom?
Mert abba a sávba esel.
Ez a Volánnál is pont így van. Ha km-re adnák, akkor jönne a következő, hogy de ő csak 500 m-t megy x km után, aztán meg már centire adnák a jegyet/bérletet.
(A helyi jegy nem csak a VOLÁN által üzemeltetett helyi közlekedésnél van így. Így van a BKK, DKV, MKV, SZKT, TÜKEBUSZ stb. esetén is.)
Nem csökkenti a bosszúságod, de az élet sok területén van így.
Számos helyen olvasható, hogy minden megkezdett óra egész órának, minden megkezdett naptári nap egész napnak számít; stb.
Az éves(!) autópálya matrica a tárgyév január 1-től a következő év január 31-ig érvényes. Akkor is ha valaki pl. ma veszi meg: ugyanannyit fizet és csak január 31-ig érvényes. Ha később veszi meg, akkor is.
Az fizeti a gépjárműadót, aki a tárgyév január 1-én az üzembentartója. Akkor is ő fizeti az egész éves adót, ha január 2-án eladja. (Jó, ilyet nemigen tesznek, de év elején adnak el járműveket.)
Adott egy főre jutó nettó jövedelemig ingyenes az óvodai étkeztetés, egy picivel afölött már teljes díjú.
Adott esetekben adott pénzösszegig, értékig, nem kell adót, illetéket fizetni; fölötte kell.
Adott kedvezmények, juttatások adott életkorig járnak, egy nappal később már nem.
Egyik fajta fogászati ellátást teljes mértékben finanszírozza az OEP, bizonyosakat csak évi adott alkalommal, van amit soha sehogy.
Én a falunkban 9,6 km-nél levő megállóban szállok le a buszról; a következő falu megállója 10,2 km. Én 10 km-es bérletet veszek és 40 m-re van a házunktól a megálló. A következő faluban lakó kolléganőm 15 km-es bérletet kénytelen venni, és hazáig 700 m-t gyalogol a megállótól.
Az élet, igazságtalan tud lenni.
"már centire adnák a jegyet/bérletet"
Ez így nyílván nem életszerű és butaság,de van igazság abban amit a kérdező mond,hiszen ha napi 2X36 km utazom viszont 2X40 fizetek ki,akkor napi 8km "bukok".Mondjuk havi 22 munkanappal számolva közel 180km lenne ingyen...Nem véletlenül létezik pl az 1Ft virtuálisan továbbra is,hiszen ha 1millió ember átutal a számládra 1Ft-ot akkor van + 1milliód...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!