Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire lehet reális ez a...

Mennyire lehet reális ez a sztori? Biztosan mindent jól értelmezett mindenki?

Figyelt kérdés

[link]

- Delikvens azt állítja, hogy 20 ezressel fizetett, és 500-at kapott vissza;

- BKK azt állítja, hogy a nyilvántartás szerint delikvens 10 ezressel fizetett, és jól kapott vissza;

- BKK azt is állítja, hogy delikvens nem is fizethetett volna 20 ezressel egy ilyen tételt.

És akkor a konklúzió a cikk szerint az, hogy a BKK elismerte a hibát, de nem fizet. Szerintem erről szó nincs, meg a cikk írója teljesen félreérti a BKK választás.

Az én elméletem, hogy ez történt, hogy a delikvens is hallotta már a BKK automaták jó hírnevét, és gondolta, lehúzza 10 ezerrel a BKK-t. Ugyanis kizártnak tartom, hogy az automata a 20 ezrest 10 ezresnek nézi, ez egy fatális hiba lenne. Van olyan, hogy nem ismeri el a pénzt, van olyan, hogy nem tud visszaadni, vannak hibák a BKK automatáival, de ilyen nem lehet.

2016. szept. 15. 13:49
 1/9 A kérdező kommentje:
* BKK válaszát is
2016. szept. 15. 13:50
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Kicsit le vagy maradva.

A BKK elismerte, hogy elfelejtette kiírni, hogy 20000 forintos címlettel csak 10000 forintot meghaladó vásárlást lehet kifizetni. 10000 alatt csak 10000-ből ad vissza.

Persze beleírni az automata programjába pár sort, hogy adja vissza a pénzt és írjon ki egy figyelmeztetést a kijelzőre, bizonyára meghaladta az automatán futó program megírásakor használt programnyelv lehetőségeit. Vagy csak leszarták, talált pénz...

2016. szept. 15. 13:56
 3/9 A kérdező kommentje:

"A BKK elismerte, hogy elfelejtette kiírni, hogy 20000 forintos címlettel csak 10000 forintot meghaladó vásárlást lehet kifizetni."

Ezt nem igazán kellett elismerni, kb. mindenki tudja, aki ismeri az automatákat.

"10000 alatt csak 10000-ből ad vissza."

Ezt a BKK nem is ismerte el, és ilyen biztosan nincs.

A BKK is hülyén reagált, az igaz. Mert a válaszba beleírta, hogy egyébként 20 ezressel ekkora tételt nem is lehet kifizetni. Ami igaz, csak hogy jön ide? Azt is leírta, hogy nyilvántartásuk szerint 10 ezressel fizettek.

2016. szept. 15. 14:05
 4/9 A kérdező kommentje:
"A társaság válaszára 28 napot kellett várnia. Ebben arról tájékoztatták, hogy a BKK rendszere szerint olvasónk 10 ezressel fizetett, amiből meg is kapta az 500 forint visszajáróját, ezért nincs lehetőségük a további 10 ezer forint visszatérítésére."
2016. szept. 15. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A BKK rendszere gyaníthatóan sz*r, de amúgy erre kamerával kéne csinálni egy tesztet és elég hamar kiderülne.
2016. szept. 15. 19:00
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Pedig ez történt. A BKK beismerte, hogy nála volt a bibi, de mégsem adja vissza a 10.000 Ft-ot. Ez amúgy is, a BKK-nak aprópénz (egyszeri alkalomról van szó), nem ezen múlik a cég (sőt! Ha visszaadná, az még imázs javító is tud lenni, de így... ).
2016. szept. 15. 21:41
 7/9 A kérdező kommentje:

Még mindig nem értem, hol ismerte be? A média úgy hozta le, hogy beismerte, mert összemosott 2 dolgot, és nem tud szöveget értelmezni (na meg egymástól vették át módosítás nélkül).

Itt van a BKK hivatalos álláspontja:

[link]

Komolyan azt hiszi valaki, hogy egy automata 10 ezrest 20 ezresnek nézhet, és ez nem is derül ki?

2016. szept. 15. 22:05
 8/9 A kérdező kommentje:
És hiába aprópénz, ha egyszer az utas szándékosan át akarta verni a BKK-t, majd a médiához is fordult a kamusztorijával, miért járna neki egy 10 ezres? Ennyi erővel nekem is járna, meg mindenkinek, mert ez aprópénz.
2016. szept. 15. 22:07
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Fura, mert az előbb valahol azt olvastam, hogy a BKK kimutatása szerint abban az időben annál az automatánál senki se fizetett húszezressel!

Na innentől jó a történet, hiszen a leggagyibb parkolóházi automata se fogad el 300 ft parkolási díjra tízezrest, simán visszaadja a pénzt, de nem nyeli el.

Az olvasottakból nekem az jön le, hogy az automata 10 ezresnek ismerte fel a címletet, annyiból adott vissza, és ezért van az, hogy a kimutatás szerint nem volt ott húszezres. A pénzfeldolgozóban ugyan kijött a többlet, de a dolgozó nagy örömében szépen zsebre tette és lapít!

2016. szept. 15. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!