Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi lehet annak az oka, hogy a...

Mi lehet annak az oka, hogy a metróban legtöbbször külföldi turistákkal arrogánsan vitatkozó, azokat éppen bírságoló ellenőröket látok?

Figyelt kérdés
Kétlem, hogy ennyi szándékosan bliccelő turista lenne.

2016. szept. 9. 17:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Úgy nem fog kivonulni, hogy lehúzza a rolót, legfeljebb eladja és megy tovább más név alatt.
2016. szept. 9. 18:32
 12/13 anonim ***** válasza:
55%

Az ellenőrök kapnak jutalékot. Ez nem egy ördögtől való dolog, mert ha elég magas, akkor a zsebre dolgozás nem annyira éri meg, mint jutalék nélkül. (Azonos kockázat mellett kisebb a haszon ugyanis.)

Mivel a jutalékra hajtanak, mindig kiszűrik azokat, akiknél jegyhiányt sejtenek. Márpedig az ember, ha külföldre utazik, nem mindig elég tájékozott, ráadásul sokszor igen jól ki is lóg a tönegből már megjelenésre is. És akkor jönnek az olyan dolgok, hogy a metróperonon megvett jegy (ld. M1) érvényesítése elmarad, hiszen eleve érvényesítettnek hiszik, de ugyanez a buszsofőrtől vett jegynél is. Vagy Kökin a kis piros hídon észre sem veszik az egy szem félreeső lyukasztót, a vonatban meg nincs. Vagy a mechanikus lyukasztónál nem értik, miért nem történik semmi. Ezek tipikus, gyakori hibák. És elég gáz, hogy ezekre utaznak az ellenőrök.

2016. szept. 10. 07:00
 13/13 anonim ***** válasza:

A kérdésben felvetett állítást én is meg tudom erősíteni abszolút, a Deák téren állandóan ezt látom én is.

Pl. ma délután is egy csapat olasz turistával szórakozott egy ellenőr és azok sem úgy néztek ki, mint akik bliccelni akarnának. Szánalmas volt, hogy az ellenőr magyarul mondta a magáét az olaszoknak, azok meg olaszul próbáltak valamit elmagyarázni!

Legszívesebben odamentem és megmondtam volna az olaszoknak, hogy ne álljanak le vitázni, hanem hagyják faképnél, úgysem tud mit csinálni.

A nyugati ellenpélda, hogy amikor Lisszabonban belebotlottam a metróban két ellenőrbe és kérték a jegyemet, felmutattam a 3 napos turista bérletem és gyakorlatilag meg sem nézték, csak mondták, hogy "ó, turista" és legyintettek, hogy menjek csak tovább.

2016. dec. 7. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!