Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elfogadják az ellenőrök a...

Elfogadják az ellenőrök a bkv-n a régebbi még 140 ft-os vonaljegyet?

Figyelt kérdés
csak mert találtam itthon párat, jólenne őket felhasználni.
2010. ápr. 22. 14:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Általában kocsival járok, így otthon mindig akad pár több éves jegy. Az utolsó jogszabályi változás amire emlékszem ezzel kapcsolatban az volt, hogy a fémszálas jegyeknek nincs lejárati dátumuk. Ami nekem logikus is, hiszen én leszerződtem velük, hogy elvisznek egy útra. Ki is fizettem előre ennek az árát. Ezt bizonyítja a jegy. A szerződést egyoldalúan a BKV nem módosíthatja. Én nem használtam fel a jegyet, ők viszont használták az én pénzemet évekig. Ha vissza akarnak táncolni a szerződéses kötelezettségüktől, akkor én meg követelhetem a pénzemet büntetőkamattal. (Mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese.) Szerintem jogilag még így sem vagyok büntethető, hiszen ők mondják fel a szerződést egyoldalúan, amiről nem értesítenek engem. Persze némi civil kurázsi, valamint kellő testsúly és izomzat nem árt, ha érvényesíteni is akarom a jogaimat, de elvileg jogállamban ez így nézne ki...
2010. ápr. 22. 14:58
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen elfogadják, amennyiben van rajta fémcsík.

Mivel az az értékvédettséget jelzi, tehát nem jár le soha.

2010. ápr. 22. 15:59
 13/15 A kérdező kommentje:

hm... köszi a válaszokat

akkor felhasználom

2010. ápr. 22. 16:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha van rajta fémcsík KÖTELESEK elfogadni.Ha viszont nincs,akkor nem.Ha viszont kötekednek,akkor nem hagyod magad,leszállsz,és nem várod meg a rendőrt,illetve határozott stílusban felhívod a figyelmüket,hogy tudják kit nézzenek hülyének.De az tényleg igaz,hogy a metrók között nem szállhatsz át vele!!!Azt csak az új jegyekkel teheted meg!!!
2010. ápr. 22. 18:59
 15/15 anonim ***** válasza:
ne beszéljetek hülyeségeket! a fémcsíkkal ellátott jegyek (márpedig 90 akárhány óta csak olyanok vannak) AKÁRMEDDIG ameddig a bkv létezik vagy meg nem szünteti a vonaljegyet mint jegyfajtát, FELHASZNÁLHATÓ.
2010. ápr. 22. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!