Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Így lehet venni diák bérletet?...

Így lehet venni diák bérletet? (Busz és vonat bérlet)

Figyelt kérdés

Szóval lakóhelyem mondjuk legyen ez A falu innen B városig csak busszal lehet eljutni, viszont a B városból az egyetemig vonattal mennék tovább?

Ilyenkor a lakhelyem meg a B város között vehetek buszra diák bérletet, majd vonatra pedig megint egy diák bérletet?

2016. szept. 5. 20:48
 1/8 anonim válasza:
53%
Nálunk nem adnak így.Hiába elég lenne buszra a vonatig..
2016. szept. 5. 21:03
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem meg lehet valahogy oldani, de gondolom ehhez szükség van valamilyen igazolásra is. Ha jól emlékszem, én egyszer mentem vonat-busz kombinációval, és asszem a vonatállomáson adták a jegyet a buszra is. De ez kb 5 éve volt.
2016. szept. 5. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Igen, lehet így, kell hozzá egy útvonaligazolás, amit a pénztárban adnak. A két bérletet utána külön kell megvenni a busz- és a vasúti pénztárban. Vasútállomáson nem adnak buszbérletet.
2016. szept. 5. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Én is ilyen kombinációval utazok.

A vonatra csak akkor vehetsz diák bérletet, ha kérsz egy igazolólapot a vonatállomáson.

Ez azért kell, mert B városból mész az egyetemre, nem pedig a lakhelyedtől. Így B város és az egyetem közötti távra kell csak venned diákbérletet.

Az igazolás nélkül pedig A falutól kellene megvenned, hiszen papíron onnan jársz. Még akkor is a teljes távot kellene kifizetned, hogyha amúgy semmi esélyed sincsen egyenes ágon, átszállás nélkül A faluból az egyetemig jutnod.

Amikor veszed a vonatbérletet, akkor kell kérned ezt az igazoló lapot, kell hozzá lakcím és érvényes diákigazolvány (vagy ideiglenes diákigazolvány).

Ha jól emlékszek, akkor egyébként ingyenes ez az igazolólap, és félévente kell megújítani. Az állomáson tesznek rá egy pecsétet és az aktuális félévet ráírják.

De mindig magadnál kell tartani, mert van olyan kalauz, aki ezt az igazolót is kéri.

És így mind a kettőre vehetsz diákkedvezményes bérletet.

2016. szept. 5. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Kis faluban élünk, vonat Budapestre csak a szomszédos városból megy, addig buszozni kell.

Simán meg lehet venni a buszbérletet és a vonat bérletet is miden extra igazolás nélkül is! A vasutasok se hülyék, tudják, hogy nincs nálunk vonat.

A fiam és a keresztlányom (meg rajtuk kívül vagy százan) járnak így iskolába évek óta...

2016. szept. 5. 22:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5: Pedig hivatalosan kell az igazolás. Nem kötelező minden kalauznak fejből ismernie Magyarország térképét mind a 3200 településsel együtt, hogy el tudja dönteni, hogy jogos-e az útvonal, amire a bérletet vetted.
2016. szept. 6. 18:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szóval akkor vasúti bérlethez a MÁV pénztárba kérjek egy ilyen igazolást, és azt MÁV által kiadott igazolást elfogadják a volánnál amivel megvehetem a busz bérletet is?

2016. szept. 6. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a Volántól is kell egy igazolás az ő szakaszukra, azt pedig a buszpénztárban fogják kiállítani, de az Volán társaságtól is függ, hogy kell-e.
2016. szept. 7. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!