Milyen gyakran nézik a jegy érvényességét, megfelelőségét?
Előző;
Ezek szerint valamikori ellenőr voltál?! Mégjobb!:))
Az unokatestvérem miatt kérdezem, mert előfordul, hogy szokott bliccelni. Én nagyon ellene vagyok az ilyen dolgoknak, más ingyen akar utazni, amíg a többiek fizetik rendesen a jegyet, bérletet. Azt mondta, hogy a lekezelt (nem lyukasztott, hanem rá(számot)nyomtatott) jegyet van mikor többször is felhasználja (2-3x).
A KÉRDÉS tehát, az ellenőrök milyen százalékban figyelik/nézik meg, hogy a rányomott szám úgymond aktuális-e?
Szegény uncsim volt mikor csinált magának adósságot blicc miatt, s hátha találok ezáltal is neki észérveket, h jobban megéri tisztességesen, mintsem gyanakodva, állandóan stresszelni...
elég közeli ellenőrismerőseim vannak
mondjuk itt nem sorszámot nyomtatnak rá,hanem pontos dátumot,óra,perc másodperccel együtt,hogy mikor dugta be a készülékbe érvényesiteni...igy még azokat is kiszürik,akik csak akkor érvényesitették mikor meglátták az ellenőrt...
és igen,nézik mindig hogy mi van rányomtatva...
8:37 vagyok.
Jelenleg nincs munkám, mivel átigazoltam mozdonyvezető gyakornoknak, de nem sikerült a tanfolyam. Ha utazok valahová vonattal, akkor mindig veszek jegyet, mert nem éri meg az a 6000 Ft. Ugyanis annyi a pótdíj utasleadási lap esetében. Erre jön még rá menetjegy hiánya miatt a jegy ára. Ha meg ellenőrök (fővizsgálók) vannak, akkor töviről hegyire mindent átnéznek, sőt még meg is kérdezik a vonatszemélyzetet, hogy történt-e valami rendkívüli esemény. Beírnak a jegyvizsgáló naplóba, szolgálati lapra. Elég komoly dolog. Lelkiismeretből igyekeztem mindig a lehető legjobban végezni munkámat. Szerettem csinálni, nagyon jó kollégáim voltak. A gyermekkori álmom, hogy mozdonyvezető lehessek. Ezen dolgoznék most, ha lenne rá lehetőségem.
Ha jegyekkel, jegyvizsgálattal kapcsolatban érdekel még valami, kérdezz, hátha tudok segíteni! ;)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)
Utolsónak; kitartás (az álmod mellett)!
Itt nem dátumolva van a jegy, hanem; kb. 13-14 jegyű szám van rajta.
Azzal mit csinálnak? Minden "jegyesnek" megnézik hogy ugyanaz, v. hogyan?
értem, hogy miért nem érted
Azért mert én a kérdést a BUSZjegyre értettem.
És itt nálunk, vidéken (amint megnéztem a nálamlévő már jegykezelt jegyem - össz.2 van) nem dátum szerint van rajta az a hosszú szám, szerintem.
Szóval a kérdés az, hogy ha az uncsimnak, vagy akárkinek, aki a buszon jeggyel van (akár bliccelő, akár rendes utas) mindenkinek egyesével megnézik, hogy a szám megfelelő?? Mert ugyebár egy buszon csak egyféle lehet, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!