Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem adják vissza a jegy...

Miért nem adják vissza a jegy árát a légitársaságok?

Figyelt kérdés
Nem értem milyen alapon tagadják meg most a vulkán miatt. Ha fel sem száll a gép, akkor a szolgáltatást meg sem kezdték, milyen alapon fizessen az ember? Azt sem értem miért beszélnek veszteségről? A veszteség valaminek az elvesztése, közben nekik éppenhogy nyereségük van, mert fel sem szállnak a gépek a pénzt mégis lenyúlják. A jövőbeli nyereség be nem következése az nem veszteség!!
2010. ápr. 19. 07:20
 1/9 anonim ***** válasza:

hol hallottad hogy nem adják vissza?

mellesleg valszeg arra hivatkoznak, hogy a vulkánról nem tehetnek. van erre egy jogi kifejezés, de nem jut eszembe.

2010. ápr. 19. 08:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert az esetek döntő többségében azt tapasztalják, hogy az egyszeri utasok sem kellő jogi tájékozottsággal, sem megfelelő jogi képviselettel nem rendelkeznek ahhoz, hogy meg-/visszaszerezzék ami nekik jár.

Vis Major , ami egy feleken kívülálló körülmény, sújtotta őket azzal, hogy ellehetetlenült a közlekedésük. Viszont a kieső bevételt nem az utasok pénzéből kell szerintem fedezni, így az előre kifizetett jegy ára / más időpontban a szolgáltatás jár. Célszerű vadászni még párat hasonszőrűekből és kezdésnek jogi stílusú reklamáló levelet írni, majd azt a társaságot képviselni jogosult egyénnel átvetetni. Persze csak akkor, ha a további jogi lépésekre is megvan a kellő elszántság.

2010. ápr. 19. 08:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj egyébként hogy visszaadják a pénzt? :) A Malév pl visszaadja.

És azért beszélnek veszteségről, mivel nekik minden egyes perc amikor a gép a földön áll és nem repül az veszteség.

2010. ápr. 19. 09:24
 4/9 A kérdező kommentje:
A TV mondta a hiradóban, hogy Európaszerte általános, hogy nem adják vissza, lehet hogy rosszul fogalmaztak? Vagy én értettem rosszul?
2010. ápr. 19. 20:59
 5/9 A kérdező kommentje:
A Vis Major azt jelenti, hogy a szerződés felbomlik kivülálló ok miatt, de ekkor az én értelmezésem szerint vissza kéne adják a pénzt, éppen azért mert nincs szerződés.
2010. ápr. 19. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Vis Maior esetén nem az van, hogy pénz visszajárt, de kártérítés nincs?
2010. ápr. 20. 13:32
 7/9 anonim ***** válasza:
de - visszaadják a repjegy árát mindenhol. egyedüli amin vita van az, hogy kifizessék-e az alternatív utazási mód költségét, ez meg az alapján dől el h amelyik légitársaság így is a csőd szélén van nyilván nem fogja, amelyik meg megteheti az igen
2010. ápr. 22. 22:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha így van akkor jó. Már csak az a kérdés, hogy miért beszél mindenki a légitársaságok káráról. A kár valami már meglévőnek az elvesztése. Úgy érzem az a hatalmas összeg, amiről beszélnek, és folyamatoan nő az idővel, az elmaradt nyereség és nem veszteség.
2010. ápr. 23. 07:41
 9/9 anonim ***** válasza:

már feljebb le lett írva hogy miért veszteség, de akkor mégegyszer.

A gépek úgy vannak kitalálva hogy repüljenek. Mint minden műszaki gépnek ezeknek sem tesz jót az állás. Másrészről pedig iszonyat költség egy gépet fenntartani. És ha mondjuk van 1 hónap 1-1 nagyobb javítás között, amit a gyártó előír és fix, nem függ attól hogy mennyit repül, bizonyos alkatrészeket ki KELL cserélni ezen javítás során, akkor azért láthatod hogy nem mindegy hogy ebből a tfh. 1 hónapból 1 hetet a földön töltött. Mert így tuti biztos hogy nem kellene még cserélni azt az alkatrészt, ellenben kicserélik, mert elő van írva.

Továbbá a pilóták kapják a fizetést. A stweardess-ek is, a földi kiszolgáló személyzet is. Ezen felül a légiirányítókat is fizetni kell, mert nem az ő hibájuk hogy vulkán van. Költség költség hegyén hátán. És az utasoldalról nem folyik be semmi ami ezeket a költségeket fedezné, mivel visszaadják a jegyek árát. Tehát ez nem a nyereség elmaradása hanem veszteség.

2010. ápr. 24. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!