Mikor kell a buszon jegyet lyukasztani?
Figyelt kérdés
Még sose buszoztam, és nem tudom mikor kell jegyet lyukasztani. Akkor kell csak lyukasztani, amikor nem a sofőrnél vesszük a jegyet? Vagy akkor is kell, ha a sofőrnél vesszük?2016. júl. 26. 20:23
1/3 anonim válasza:
Lyukasztani csak a helyijáratú buszokon kell. Ha távolságival mész, megveszed a jegyet és felszállsz, nincs is lyukasztó. Helyijáratúnál megveszed a vonaljegyet, felszállsz és rögtön lyukasztasz. Akkor is, ha a sofőrnél vetted és akkor is, ha elővételben, a pénztárban. Lehet ügyeskedni, hogy beteszed a lyukasztóba a jegyet és csak akkor húzod meg, mikor jön az ellenőr (már ha hagyományos, mechanikus lyukasztó van), de ez nem teljesen szabályos.
2/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen!
2016. júl. 26. 20:37
3/3 anonim válasza:
Városa válogatja. Van ahol ki kell lyukasztani* a sofőrnél váltott jegyet is, van ahol eleve kilyukasztja* neked a sofőr, van ahol nem kell külön lyukasztani*, van ahol pedig az előre váltott jegyet is a sofőr lyukasztja*.
*Az egyszerűség kedvéért írtam így, mert nem minden városban lyukasztós a rendszer. Van ahol pecsételős gép van, van ahol kettétépik a jegyet, van ahol a gép pecsételős-jegyfélbevágós, meg van kismillió más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!