Mielőtt a MÁV az első kocsiosztályon szeretnél utazni akkor mit kell mondani a MÁV jegypénztárnak?
#10-es vagyok
Helyesbíteném magam (már csak azért is, hogy ne maradjon itt rosszul, és nehogy valakit félrevezessek):
A MÁV csoport honlapja és a vonatkozó kormányrendelet szerint ( [link] ) a kedvezmények csak 2. osztályra érvényesek. Ezt én úgy értelmezem, hogy az 1. osztályon utazónak az "alap" menetjegye sem lehet kedvezményes, nem csak a kocsiosztály-különbözet.
Néhány évvel ezelőtt még úgy volt, ahogy korábban írtam, hogy csak a különbözetre nem volt kedvezmény. Még utaztam is így. Valószínűleg ez 2014. január 1-től változott, mert a rendelet vonatkozó bekezdését akkori hatállyal módosították. (És talán ezzel lehet összefüggésben az is, hogy 2014 decemberétől lényegében megszűnt az 1. osztály, az IC-k és egyes nemzetközi vonatok kivételével.)
De még az is csak 2007-től volt, hogy a különbözetre nincs kedvezmény, azelőtt az 1. osztályú jegy teljes árából járt a kedvezmény.
#13: Hát, már teljesen elbizonytalanodtam... Na de akkor miért fogalmaz úgy a jogszabály, ahogy?
Engem mondjuk nem érint, mert már nincs semmilyen kedvezményem, és amúgy sem akarok első osztályon utazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!