Mielőtt a MÁV az első kocsiosztályon szeretnél utazni akkor mit kell mondani a MÁV jegypénztárnak?
"az első kocsiosztályon szeretnék utazni" - ezt kell mondani
De előadhatsz egy verset is, csak akkor csökken az esélyed.
Ráadásul, a jegypénztárnak mondhatsz bármit, lehetetlen, hogy megértse. Szó szerint, "mintha a falnak beszélnél".
A jegypénztárosnak próbáld mondani. Ő megérti. Olyanokat válogatnak erre a munkára, akik értik mi az, hogy "első osztály".
Voltam az első kocsiosztályon is utazni, de csak azért írom ilyen furcsán, hogy megértsd. Egyébként, úgy írtam volna, hogy utaztam már első osztályon.
Már várom a hogyan kell nyelni, hogyan kell kinyitni a szemem, hogyan lépjek, ha előre szeretnék menni kérdéseket.
Nem hiszem el, hogy ez olyan nagy dolog lenne, hogy ne tudnád egyedül megoldani.
Még soha nem repültem. Talán nem is fogok.
De egy olyan mondatot azért segítség nélkül meg tudok fogalmazni, hogy Csókolom kérek egy jegyet Madridból Poerto Vallertebe, turista osztályra, ablak mellé.
Miért csak olyan válaszolhat, aki utazott már első osztályon?
Úgy kéred a jegyet, mint a rendes jegyet, csak hozzámondod, hogy első osztályra. Ennyi.
Arra viszont figyelj oda, hogy csak olyan vonatra kérj 1. osztályú jegyet (kiegészítést), amin van is 1. osztályú kocsi. Manapság ugyanis csak az RJ és EC vonatokon, az IC-k többségén, valamint egyes nemzetközi gyorsvonatokon van. Egyéb vonatokon nincs 1. osztály.
Kedvezményes menetjegyet kérhetsz 1. osztályú utazáshoz is (amennyiben jogosult vagy valamilyen kedvezményre), azonban az 1. osztályú kiegészítés az teljesárú, mint ahogy a gyorsvonati pótjegy vagy az IC-pótjegy is.
Ui.: Utaztam már 1. osztályon, nem is egyszer, de már elég régen, ezért nem tudom, hogy jogosult voltam-e a válaszolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!