Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Átélte ma, azaz már tegnap...

Átélte ma, azaz már tegnap valaki innen az avartűz miatti vonatkésést a ceglédi vonalon? Ti mennyit vártatok, és hol vesztegeltetek?

Figyelt kérdés
Én 2 órás késéssel értem haza végül, szerencsére csak vecsésig jöttem.

2016. júl. 10. 01:02
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerencsére többszáz kilométerről figyeltem az eseményeket, de a rekorder vonat 3 óra körüli késést produkált.

Egy jó tanács: ha csak ide mész Vecsésre és tudni lehet a vonaton, hogy nagy gáz van (a teljes kizárás annak számít...), szállj le, amint tudsz. Állomáson nyilván egyszerű, de ha valahol nyílt vonalon vesztegeltek, mérlegelj. Nézd meg, el tudod-e hagyni biztonságosan a vasúti pályát, továbbá van-e más közlekedési eszköz a közelben. De a séta is sokszor opció. Én pl. egy dupla gázolás miatt sétáltam egy órát Székesfehérvár-Repülőtértől Székesfehérvár állomásig és így is nyertem egy egész órát, mint utóbb kiderült. Számítani kell rá, hogy a vonatszemélyzet - jogosan - nem támogatja a magánakciódat, szóval ha netán vésznyitózni kell, legyél határozott. És ismételten: a biztonság a legfontosabb, bárhol, még a foglalt vágányon is jöhet vonat.

2016. júl. 10. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A rekorder vonat több, mint 5 órás késést produkált (315 perc)

Amúgy tök logikus lenne elhagyni a vonatot ahogy mondtad, de itt a 100a-n konkrétan Flirt van egész hétvégén, tehát ott nem lehet leugrani a vonatról, amíg elektronikusan nincs kiadva az ajtónyitási engedély. Nyílt pályán pedig nem lesz kiadva.

Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: nem utasként érintett az eset, hanem lakosként. Elég brutál füst volt. Eleinte azt hittük, hogy a közelben egy polgártárs éget valamit, aztán a hírekből kellett megtudni, hogy a vasút felől jön a füst.

2016. júl. 10. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Off: Flirtről is le tudsz szállni, van vésznyitó. Nyilván kerülni kell a használatát, de nem fog senki utánad jönni a vonatszemélyzetből. Annál többen fognak viszont birka mód mások is leszállni, éppem ezért hangsúlyoztam a biztonság kérdését. Vasutas soha nem fogja bevállalni, hogy önkent engedje az utasokat nyílt pályán leszállni és ez így van rendjén.
2016. júl. 10. 12:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat / tanácsokat ! Egyszer láttam olyat, hogy valaki leszállt, pedig nem lehetett volna, és mikor lépett le a vonatról, a kalauz azt mondta, hogy jól gondolja meg, mert ha leszáll, nem engedi visszaszállni. Ilyet lehet? Ez állomás közvetlen közelében volt, Pesterzsébetnél, szintén valami késés / meghibásodás volt.
2016. júl. 12. 01:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!