Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet valaki szemüvegesen...

Lehet valaki szemüvegesen mozdonyvezető? (vagy kontaktlencsével? )

Figyelt kérdés
mert úgy hallottam, hogy amikor a MÁV-hoz felvesznek mozdonyvezetőnek, az orvosi alkalmasságin nem felelhetsz meg, ha hibás a látásod (rövidlátó vagy)
2010. ápr. 11. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Így van.Forgalmista, mozdonyvezető, csakis első csoportos lehet.

(láttál már szemüveges forgalmistát?)

Egyszer úgy derült ki hogy valaki cukros, hogy elaludt éjszaka.Kivizsgálták miért.Így derült ki.El is küldték.

2010. ápr. 11. 20:43
 2/8 A kérdező kommentje:
elég rideg sztori...
2010. ápr. 11. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Sajna így van.Próbálta titkolni, mert a munka az ugye kell.

És szegény, ha akkor nem alszik be.. nem veszik észre..

2010. ápr. 11. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Ismerek szemüveges mozdonyvezetőket!

Kocsirendező viszont nem lehet szemüveges, mert amikor valaki a kocsi lépcsőjén lóg, leeshet a szemüveg, bepárásodhat*, és ha köd van, mindjárt elnéz egy jelzést, és bakra tol egy szerelvényt, és milliós kár van!

*Egyik kezeddel a kapaszkodót fogod, a másikkal a zászlót, hogy törlöd meg a szemüvegedet?

2010. ápr. 13. 13:30
 5/8 A kérdező kommentje:
úgy látom, nincs egységes véleményetek :)
2010. ápr. 13. 16:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó hsz vagyok. Én nem vagyok mv, sem PÁV-os orvos, de az apám mv volt, és ca. 45 éves kora után volt szemüvege. Na és ismerek az internetes fórumról is mv-t, aki fiatal és szemüveges, tehát nagy eséllyel a jogosítvány letétele előtt szerezte, és mivel állandóan hordta, ezért távollátó kell, hogy legyen.
2010. ápr. 13. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz szemüveges mozdony vezető.3-at is ismerek.
2010. jún. 23. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehetsz!
2010. nov. 29. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!