Erdei vasúton szeretnék mozdonyvezető lenni. Hogyan kezdjem el?
Tudomásom szerint ugyanúgy mozdonyvezetői szakképesítés kell nekik is, mint a nagyvasúton. Hova valósi vagy? Vidék, vagy Bp?
Ha Bp-i vagy akkor tudok ajánlani egy nagyon jó iskolát a VI. ker-ben közel a Városligethez a Rippl-Rónai utcában az iskola neve Kvassay. Oda kell jelentkezni vasútgépész szakra ez 4 év ezután érettségi majd érettségi utáni 2 éves szakmai képzésen ott abban az iskolában kapod meg a mozdonyvezetői szakképesítést.
Miskolcon élek.
Szerinted meg lehet valahogy oldani? (pl. valami kollégium féleség?)
Az első vagyok. Szerintem ha mindenképpen mozdonyt szeretnél vezetni akkor, már válaszd a nagyvasutat, esetleg lehetsz villamos, Hév vagy metróvezető is akár. Az erdei vasútról nincsen infóm, hogy az hogy működik, milyen a bérezés hasonlók, de gyanítom, hogy sok helyen csak szezonális jellegű idénymunka lehet. Ha a nagyvasutat választod akkor bizony a megélhetéssel nem lesznek gondjaid, mert a mozdonyvezetők normál esetben nagyon jól keresnek a MÁV-nál is. A többi kötöttpályás eszköz esetén (villamos, hév, metró) még általában el kell végezni egy hosszabb-rövidebb tréninget a munkába állás előtt, de az ő bérük sem kevés.
Igen a kérdésedre válaszolva lehetséges a kollégiumi elhelyezés is, úgy tudom, hogy több kolesszal is van kapcsolatuk, de főként a Pannóniával. Ha valóban érdekel ez a munka és tényleg szeretnél mozdonyvezető lenni, akkor szerintem mindenképpen érdemes lenne ezt tanulnod.
Sok sikert a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!