Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Erdei vasúton szeretnék...

Erdei vasúton szeretnék mozdonyvezető lenni. Hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy általános után milyen iskolákba érdemes menni, és hogy hol hirdetnek tanfolyamokat. Úgy amblokk igazából minden érdekelne ezzel kapcsolatban.
2011. máj. 24. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint ugyanúgy mozdonyvezetői szakképesítés kell nekik is, mint a nagyvasúton. Hova valósi vagy? Vidék, vagy Bp?

Ha Bp-i vagy akkor tudok ajánlani egy nagyon jó iskolát a VI. ker-ben közel a Városligethez a Rippl-Rónai utcában az iskola neve Kvassay. Oda kell jelentkezni vasútgépész szakra ez 4 év ezután érettségi majd érettségi utáni 2 éves szakmai képzésen ott abban az iskolában kapod meg a mozdonyvezetői szakképesítést.

2011. máj. 24. 16:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Miskolcon élek.

Szerinted meg lehet valahogy oldani? (pl. valami kollégium féleség?)

2011. máj. 24. 17:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Szerintetek találnék majd állást ezen a pályán?
2011. máj. 24. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
hát nemtudom nemhiszem hogy egy álom meló lenne
2011. máj. 24. 19:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha arra célzol, hogy élvezném-e a munkát, akkor nincs gond mert nagyon imádnám... :)
2011. máj. 24. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ugyértem hogy nem lenne belőle 1xrü megélni
2011. máj. 24. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok. Szerintem ha mindenképpen mozdonyt szeretnél vezetni akkor, már válaszd a nagyvasutat, esetleg lehetsz villamos, Hév vagy metróvezető is akár. Az erdei vasútról nincsen infóm, hogy az hogy működik, milyen a bérezés hasonlók, de gyanítom, hogy sok helyen csak szezonális jellegű idénymunka lehet. Ha a nagyvasutat választod akkor bizony a megélhetéssel nem lesznek gondjaid, mert a mozdonyvezetők normál esetben nagyon jól keresnek a MÁV-nál is. A többi kötöttpályás eszköz esetén (villamos, hév, metró) még általában el kell végezni egy hosszabb-rövidebb tréninget a munkába állás előtt, de az ő bérük sem kevés.

Igen a kérdésedre válaszolva lehetséges a kollégiumi elhelyezés is, úgy tudom, hogy több kolesszal is van kapcsolatuk, de főként a Pannóniával. Ha valóban érdekel ez a munka és tényleg szeretnél mozdonyvezető lenni, akkor szerintem mindenképpen érdemes lenne ezt tanulnod.

Sok sikert a továbbiakban.

2011. máj. 24. 22:16
 8/9 A kérdező kommentje:
A nagyvasútról igazából azért mondtam le, mert sok helyen olvastam, hogy telve van a MÁV mozdonyvezetőkkel, meg hogy nehéz bejutni a tanfolyamokra, amik méghozzá ritkán is vannak. A másik meg, szintén hallottam, hogy az időbeosztásuk se nagyon leányálom, mert egyik nap reggel kell bemenni másnap már lehet, hogy este, és ezt nem nagyon bírnám... :(
2011. máj. 25. 15:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ahogy érzed, de lehet, hogy most telítve van az a munkakör, de mire megtanulod az úgy is 6 év, addig még sok víz lefolyik ám a Dunán. A munkabeosztás, az tényleg nem egy leányálom de máshol még cifrábbakat is tudnak ám eléd tenni.
2011. máj. 25. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!