Ért már atrocitás tömegközlekedési eszközön az ott dolgozók irányából?
Nem egy idegen általi "támadásra" gondolok,hanem sofőr/ellenőr részéről.
Velem egyszer az történt,hogy 16 évesen mentem át a zebrán, és jött egy BKV busz (ez a végállomástól 100 méterre lévő zebránál volt.)
Leléptem elé, annak ellenére,hogy nem akart átengedni.Nagyot fékezett, kicsit meg is ijedtem, de nem éreztem súlyosnak a helyzetet.
Aztán a végállomás környékén bolyongtam, körülbelül 5 perc telt el, és meglátott ez a sofőr, és elkezdett szidni,hogy te rohadt ki köcsög a ká. anyádat lépsz le az útra amikor jövök stbstb...még odajöttek más sofőrök is,hogy majd védhessék a kollégát, aztán persze erre nem volt szükség, mert a feldühödött sofőr "megkergetett", és inkább elhagytam a végállomást.(főleg mert azt kiabálta,ha még egyszer meglát szétveri a fejem)
Távozásom közben pont a busza felé vitt az út, és lefotóztam, a rendszám miatt is.
Megírtam a panaszlevelet, egy hónap után jött is a válasz, hogy elnézést kérnek (másolás beillesztés),de a sofőr, és a sofőrök nem így mesélték el a történteket, a buszról készült fotó miatt viszont figyelmeztetésben részesítették a sofőrt, mert nem a buszoknak fenntartott helyen parkolt.
Mondanom sem kell, kb. senki sem hitte el nekem amikor elmeséltem, és a mai napig 200-ra megy a vérnyomásom ha erre visszagondolok.
Az a dagadt állat, 16 éves voltam, igazam volt, mert elsőbbségem volt, és ő meg 50x évesen erre veri a szőrös mellét,hogy 16 évesekbe köt bele.(tök mindegy,hogy nem kellett volna lelépnem, ott kezdődik, hogy ha ő lassabban jön a zebránál nem kell fékezni, és én gyalogosként nem gondoltam az utasokra, mert ez is az ő dolga lett volna)
Vannak rendes sofőrök, de igazából mindegyik irányába rosszindulatú vagyok emiatt, tehát ha van valami utas-sofőr konfliktus, dühömben ,bármi is az előzmény az utasnak adok igazat.
Valószínüleg be volt szarva, simán leültetik ha téged ott elgázol és ilyen primitív módon vezette le. De amúgy tényleg elég hihtetlen, hogy valaki egy ilyen miatt így kikel magából és így beszél egy 16 évessel, nem csodálom, hogy sokan nem hiszik el. Amúgy elég összetartó közösség, falaznak egymásnak mindig. :D
Nekem csak olyan atrocitásom volt, hogy nagy pénzbe vagy sok apróba fizettem a jegyet és visszaadni meg számolgatni nem szeretnek és mondanom sem kell, hogy milyen udvarias stílusban közölte velem, hogy legközelebb ne így adjam.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én egy viszonylag gyorsan közeledő jármű elé nem szoktam lelépni. Még a zebránál sem.
Én is éltem már át hasonló helyzetet, én a buszon voltam. Ilyenkor csak úgy repülnek az álló utasok. Ha valamelyik megsérül akkor a sofőrt veszik elő... Viszont ha ordibál utólag meg meg is kerget az nem való emberek közé... Utálom az ilyen agresszív öregeket, majd egyszer egy fiatal jól móresre tanítja.
" Ilyenkor csak úgy repülnek az álló utasok. Ha valamelyik megsérül akkor a sofőrt veszik elő..."
Azt azért nem hiszem. Életet mentett a sofőr a hirtelen fékezéssel, mást nem tudott csinálni. Az álló utasnak ott a kapaszkodó, csak úgy jókedvéből meg nem fékeznek bele olyat, hogy repüljenek az utasok. Persze mehetett volna lassabban is, de ugye itt megint előjön amit írtam, hogy milyen módon lépett le a zebrára a kérdező.
Tökre bírom,hogy bármilyen szemszögből ír az ember, mindig ő a köcsög.Ha a buszsofőr nevében írnék, akkor tuti,hogy az menne,hogy miért nem úgy közelítem meg a zebrát,hogy meg tudjak állni?De miért nem?Ez miért nem merült fel bennetek?
Szerintem tökmindegy,hogy,hogy mentem ki a busz elé, ha ő akkora tempóval közelít, akkor nem kell akkorát fékezni, és ennyi.
De ő volt a fax, én meg ott hibáztam,hogy nem figyeltem maximálisan, de nem szándékosan léptem ki,hogy hátha elbax.
De azt gondolom,hogy 20% az én hibám, 80% az övé...és ez a nem mindegy.Ennek ellenére még ő támad le engem.
"De ő volt a fax, én meg ott hibáztam,hogy nem figyeltem maximálisan, de nem szándékosan léptem ki,hogy hátha elbax."
Olvasd már vissza a kérdésedet! Idézek: "Leléptem elé, annak ellenére,hogy nem akart átengedni." Nem a buszsofőr pártján állok, de akkor most mi van?
Az van, hogy időnként érvényesítened kell az elsőbbségedet, mert ha nem lépsz le, a büdös életbe nem engednek át. Rendes sofőr úgy kezeli a zebrához közelítő, vagy ott álló gyalogost, hogy leveszi a gázról a lábát, lelassít, hogy a gyalogos lássa, biztonságban átmehet. Optimális esetben egy gázelvétel elég, nem kell fékezni, megállni, az elsőbbség mégis meg van adva.
A nagy többség viszont egy centit nem emelné meg a lábát, amíg a gyalogos rajta nincs a zebrán, vagy még rá is gyorsít, hogy a puhatestűnek eszébe se jusson nem lemondani az elsőbbségéről. Ilyenkor jön az az akaratjáték, amelynek vége alkalomadtán egy (egyékbént teljesen szükségtelen) beleállás a fékpedálba.
7-es
Nem személyeskedni szeretnék,de nem lehetnek valami jók a szövegértési képességeid.
A kettő egyáltalán nem üti egymást, kivéve ha kötekedni akarsz.
Nyilván nem akart átengedni, mert nem lassított, én pedig mégis le léptem elé.
Ezt nem sikerült megérteni?!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!