Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem mennek a klímák a...

Miért nem mennek a klímák a buszokon?

Figyelt kérdés
Tavaly ilyenkor már javában bevoltak kapcsolva. Aztán június környékén kiderült, hogy a BKK kivette a klímás buszok többségét a forgalomból és régi Ikarusokat raktak be. Tegnap is buszoztam napközben és az utastérben kellemetlen meleg volt. Többen is voltak, akik hiányolták a klímát.
2016. máj. 27. 07:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

A klímákat fődiszpécseri utasításra kell bekapcsolni, amit akkor adnak ki, ha a napi várható átlag(!)hőmérséklet 25 fok fölé emelkedik. Ez persze nem jelenti azt, hogy működik is a klíma, valamint a sok okos, ablakot nyitó utastárs is ronthat a helyzeten.

Más kérdés, hogy jó mérőszám-e az átlaghőmérséklet, de egy centralizált rendszerben valószínűleg ez az optimálishoz legközelebb álló megoldás.

2016. máj. 27. 08:08
 2/11 anonim ***** válasza:
8%

Jééézusom...hiányolták a klímát? nemááá.. otthon milyen van?

...ez a nap legjobb megállapítása:..."az utastérben kellemetlen meleg volt"...

ezt küld át a bkv-nak...járatszám, időpont..megválaszolják, csak győzd olvasni.

2016. máj. 27. 08:11
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Jéé! Pesten még klímát is kapcsolnak a buszon?! Itt vidéken meg örülünk, ha felfér mindenki, és nem robban le a busz hazafelé. :D
2016. máj. 27. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom, utaztatok-e már heringpartiban 25-30 fokban, (ami valljuk be annyira nem sok, most is ilyen idő van, nyáron már inkább 45 fok szokott lenni, bár kiejteni is rossz), de elmondom, hogy nem lehet levegőt kapni. Remélem eltudjátok képzelni milyen érzés az, és nem oltogatjátok a kérdezőt. Ha klímás a busz, nem nagy cucc bekapcsolni, soha nem is értettem ezt a hülye mentalitást. De amikor az emberek kinyitják az ablakot, mert nem is az, hogy meleg van, hanem nincs levegő, mert egy rohadt dobozba vagyunk tulajdonképpen bezárva, akkor jön a buszsofőr, hogy jó lenne becsukni az ablakot, mert akkor hiába megy a klíma. Megy a klíma, hol? Neki ott legelöl biztosan, de hátul nem szuperál valami jól.
2016. máj. 27. 09:04
 5/11 anonim ***** válasza:
A klíma ugye növeli a fogyasztást.... a gázolaj meg jó üzlet... a többit ki lehet sakkozni.
2016. máj. 27. 09:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kényeskedős, de sajnos magas a vérnyomásom és ezért hiányoltam.
2016. máj. 27. 09:25
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
Mi a fåsznak pontoztátok le az első választ? Ez a szabályozás, ezt írtam le. Nem like gomb...
2016. máj. 27. 12:13
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó, sok a lepontozó, ne törődj vele, ellenzöldelltem.
2016. máj. 27. 18:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha pl.egy Volvo 7700-as klímázik,60-70 litert is ehet!
2016. máj. 29. 11:12
 10/11 A kérdező kommentje:
De nagyon meleg van. A magas vérnyomásos emberek, a szívbetegek, az idősek, a kismamák, a kisgyerekek, stb. is mind szenvednek a melegtől.
2016. máj. 29. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!