Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Fel lehet használni a BKV...

Fel lehet használni a BKV átszállójegyet oda-vissza útra?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
fel
2010. ápr. 10. 16:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az átszállójegy egy irányba érvényes, két különböző járművön. Tehát ha az ellenőr kekeckedni akar, akkor bizony meg fog büntetni.
2010. ápr. 10. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Elvileg nem, csak kizárólag egy irányba, két járaton/járművön, ahogy az előző válaszadó írta.

De abban az esetben, ha nem automata jegykezelő készülék van az adott járművön, hanem a hagyományos rugós lyukasztókészülék, az atyaúristen sem tudja bebizonyítani, hogy azt Ön menettérti útra használta; még akkor sem, ha az adott ellenőr számára ez nyilvánvaló (pl. odafelé is egy járművön voltak, meg visszafelé is, és az ellenőr emlékezett az Ön arcára). Az automata által kezelt jegyek ugyanis egy hosszú számkódot tartalmaznak, amiben benne van a járat száma, év, hónap, nap, óra, perc, a kocsi forgalmi rendszáma/pályaszáma, továbbá a megálló kódszáma, ahol Ön felszállt, így az ellenőr abból sok mindenre tud következtetni. Így, ha a régi lyukasztós készülékkel kezelt átszállójegy miatt pótdíjazza meg az ellenőr, Ön teljes joggal tehet utaspanaszt, aminek hekyt fognak adni, az ellenőr pedig megüti a bokáját.

Ezeket onnan tudom, hogy magam is BKV-ellenőr (igaz, már nyugalmazott) vagyok.

2010. ápr. 17. 05:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is oda-vissza használom.Egyszer se kötöttek belém.
2010. jún. 23. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!