Budapest Ferihegyről a Keleti pu. -ra?
Egy hónap múlva megyek haza, de sajnos csak valahogy este negyed 7 körül száll le a repülőm, így Ferihegyről közvetlen vonatom nem lesz haza. Az lenne a kérdésem, hogy mi a legolcsóbb és legegyszerűbb (átszállásokra értem) módja eljutni Ferihegyről a Keleti-ig? Hallottam a Reptéri minibuszokról, de túl sok infót nem találtam róluk, ha valaki használta már el tudná mondani, hogy működik/mennyi stb.?
Előre is köszönöm!
200-as busz- Kőbánya-Kispest- 3-as metro- Deák tér- 2-es metro- Keleti pu.
3 db vonaljegy kell hozzá. 1050 ft.
Ha ennél is olcsóbbat akarsz, akkor 200-as busz- felsőcsatári út- 95-ös busz, Puskás Ferenc stadion. Innen meg lesétálsz a Keletiig. Ez 2 db vonaljegy 700 ft., csak plusz 15 perc séta.
Kettő előrd megvett BKV-jegyre lesz szükség, melyek összértéke 700 forint.
A reptér kijáratától jobbra található buszmegállóban felszállsz a 10-15 percenként közlekedő 200E -jelű buszra (csak ez az egy jár arra), mellyel beutazol a végállomásig, Kőbánya-Kispestig.
Leszállás után balra tartva föl kell menned a lépcsőn, majd lemenni az M3- jelű metróhoz (itt érvényesíted a második jegyet). Lehetőleg ülj az utolsó kocsiba. A nyolcadik megállóban (Kálvin tér) leszállsz, s az utolsó kocsival szemben találod az M4-es metró aluljáróját, erre FÖLSZÁLLHATSZ UGYANAZZAL A JEGGYEL, amit a 3-mas metróra érvényesítettél. A peronhoz leérve bal oldalt lesz a Keleti pályaudvar felé tartó metró.
Sajnos ez ilyen bonyolult. Kb. 50-70 percet érdemes rászámolnod, mert estefelé akár tíz percet is várhatsz, ha pont előtted megy el a metró.
Nyilván a taxi sokkal kényelmesebb, ám drágább is.
1-es vagyok.
Ja igen, amit írtam, az első is csak 2 vonaljegy, mert a metro átszállásnál valóban nem kell lyukasztani már.
Az előző nem jól írja, mert metrók közötti átszálláshoz NEM kell új jegy (nincs is hol érvényesíteni).
Persze, lehet menni a Deák térig is, és onnan M2, de az még 2 megállóval messzebb van, mint a Kálvin tér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!