Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha tele van a busz, akkor nem...

Ha tele van a busz, akkor nem kell megállnia?

Figyelt kérdés

Távolsági járat.

Reggel sokszor látom hogy nem áll meg a busz, ugyanis tele van, én is épp az egyik ajtóban állok, mert nem a központban szállok fel. Persze jön a következő busz cirka fél óra múlva kb, de ha én lennék az adott buszmegállóban ácsorgó emberke helyében, akkor késnék a suliból.

Az egy dolog hogy tele van, de biztos vagyok benne, ha a sofőr megáll és hátraordibál, akkor egy embernek való helyet valahogy kipréselnek az utasok elöl.

Na és akkor a kérdések:

Jól tudom attól hogy tele van, meg kell állnia?

Illetve ha én neadjisten ilyen helyzetbe kerülnék,

akkor lenne értelme bemenni a busztársasághoz igazolást kérni, vagy az csak annyit érne hogy mégtöbbet késnék?

2016. máj. 19. 15:54
1 2
 1/11 anonim válasza:
21%

Kizártnak tartom, hogy legyen ilyen utasítás a volán társaságoknál. Már csak azért is, mert a buszvezető honnan tudhatná, hogy a mögötte húzódó 18 méteres doboz teljesen tele van-e, vagy éppen fel fér még 3 ember. Sokszor van olyan, hogy elől tényleg semmi hely sincs, hátul pedig egészen szellős a busz, mert senki sem szeret hátramenni.

Szóval igen, szerintem ez szabályszegés a buszvezető részéről.

2016. máj. 19. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk volt olyan, hogy fullon volt a busz és nem akart senki leszállni, ezért meg se állt a megállóban. Ha nincs hely akkor minek álljon meg?
2016. máj. 19. 16:33
 3/11 A kérdező kommentje:

Mondjuk mert valaki elkésik az iskolából?

Amennyiben nem így néz ki az adott busz:

[link]

Akkor biztos vagyok benne hogy 1 helyet ki lehet préselni.

2016. máj. 19. 16:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Vagy ha úgy értetted hogy nem volt senki a megállóban, akkor nem értem minek írtál ide :)
2016. máj. 19. 16:39
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

A szolgáltatót a szolgáltatási kötelezettsége kizárólag a jármű befogadóképességének határáig terheli. Ez szerepel az utazási feltételekben is. Mivel a járművek hivatalos kapacitását ma már inkább a valós befogadóképesség alatt szokás meghatározni, egy "telinek érzett" buszon jó eséllyel már valóban tőbb az utas, mint az engedélyezett. Így aztán ha a sofőr csak fejeket lát a középső tükörben és szabad területet nem, akkor bizony szabályszerűen jár el.

Más kérdés természetesen,hogy ilyenkor van-e benne és a kollegáiban annyi, hogy kezdeményezik a diszpécsernél egy másodrész beállítását, továbbá van-e egyáltalán ilyenre kapacitás.

2016. máj. 19. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Jónéhány országban van ez a nemállokmeg megoldás...utaztam úgy buszon, hogy csak állni nem volt szabad..a sofőr látta, hogy minden ülőhely foglalt, nincs leszálló, akkor nem állt meg..

az is igaz, hogy tíz perc múlva jött a következő..

...ha kicsit szerényebbre vesszük a figurát, akkor gondoljunk bele...tömve van a busz, szakad az eső, és egy ember áll a megállóban..a sofőr megáll, és megpróbálja kinyitni az ajtókat..miközben üvölt, hogy engedjék már feszállni azt a szerencsétlent(aki épp csurom vizes, és van egy nagy hátizsákja is)...nos megnézném, hogy melyik ajtó fog kinyílni..

a falkatörvény már csak ilyen...aki fönn van a buszon, az pont lessz@rja azt aki még felszállna... pláne közelharc árán..

a buszvezető meg inkább vállalja a feljelentés kockázatát, mert olyan mindegy, hogy abban a hónapban ötödször, vagy huszadszor jelentik fel(a kedves utasok)..

amúgy nem véletlenül kezdik kamerákkal felszerelni a buszokat(ami ellen keményen tiltakozik a fínom úri közönség, a jogaira hivatkozva..pedig pont ezért szerelik fel)

2016. máj. 19. 16:59
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor gyakorlatilag bárki elkéshet nem saját hibájából a munkából vagy a suliból, és ez tök szabályos.

Hát oké :D

(Mindenesetre ha én járnék így, biztos bemennék a busztársasághoz és addig nem tágítanék amíg nem adnak igazolást, a sulimban 1 igazolatlan is számít és keményen büntetik)

2016. máj. 19. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Megállnia akkor is emg kell.
2016. máj. 19. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:
42%
nekem adnak/adtak igazolást, bár volt ott bent az állomáson egy szemét amelyik sose akart adni, pedig késett annyit a busz (vagy épp a következővel kellett mennem) hogy adnia kellett volna
2016. máj. 20. 23:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha elkésel kérsz igazolást. Ha x-edjére eljátszod akkor a tanárod azt fogja mondani, hogy gyere korábbi busszal.
2016. máj. 20. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!