Ha véletlenül tévedésből diák vonatjegyet vettem de nincs érvényes diákigazolványom van lehetőség utólag ráfizetni a kedvezményes árra?
Hogy lehet tévedésből diákjegyet venni? Nem lehet ráfizetni.
Elmondom mi a szitu. Direkt csalni akarsz, és ha rajtakapnak, akkor meg megúszni. Nem fog menni.
Olyat nem lehet, hogy veszel mondjuk még egy diákot. Ugyan árban az ugyanannyi, mint a teljesárú, de elég durva csalás, hiszen a statisztikákban ez két diák utazásaként fog megjelenni és emiatt duplan kapna állami arkiegészítést a vasúttársaság. Ami persze elsőre csábító a vasútnak, de azért egy számvevőszéki szúrópróbaszerű ellenőrzés esetén kibukhat a dolog es az gáz.
Ezért nem fognak többnyire belemenni. Így nincs más, mint visszaváltani kezelési költség terhe mellett a jegyet (vagy esetleg eladni más utasnak) es teljesárút venni.
Nota bene: ha még nem múltál el 26, pénteken 10-től vasárnap ejfélig 33% kedvezmény jár.
Lehet ráfizetni. Oda kell menni a pénztárhoz meg kell mondani mi a probléma, és a jegyedhez hozzácsatolnak egy nyomtatványt/ nyugtát, ami igazolja, hogy kifizetted a különbözetet.
Tuti lehetséges, mert egyszer már jártam így én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!