Mit csinál a BKV azokkal az emberekkel akinek VAN ÉRVÉNYES BÉRLETÜK és nem tudják használni mert nincs lehetőség?
index:"Hetekig is eltarthat a BKV-sztrájk"
A buszsofőröknek nettó 250e a fizetésük. Elmehetnek a ****-ba. A római légiókban volt ilyen "tizedelés", ha a légió fegyelmezetlen volt, minden 10. embert kivégeztek. Itt is az kéne, minden 10. sofőrt ki kéne rúgni a ****-ba, minden egyes sztrájk-napon.
Ezt már beírtam egy hasonló kérdéshez, de sztem ide is passzol:
Én számolom a napokat, amin nem tudtam használni az érvényes bérletemet, mert épp nem indulnak, mert szakadt az ülés, illetve amikor munkabeszüntetősdit játszanak. Ezeket a napokat hozzá fogom csapni a bérletem szavatossági idejéhez. Ha ellenőr meg akar büntetni, szó nélkül lerúgom a buszról, az is biztos. Szóval nem vagyok boldog...
"Nem 250.000. a fizetésük, csak papíron. 140.000-ret ha kikapnak."
Igen, fent írtam, hogy 250e a bruttó, ennek kb. fele adó, tehát valóban olyan 130-140 körül kapnak kézhez. És még így is többet, mint pl. szüleim, akik pedagógusok.
"Rá fér a pestiekre egy kis gyaloglás, hamarabb kell otthonról elindulni."
Ugye te nem Pesti vagy? Ez hadd ne kommenteljem.
"nekem meg ócska sz*r busszal kellene járnom"
Nem a buszok, bkv állapota miatt megy a sztrájk, hanem a fizetésük miatt. És megmondjam, hogy miért? Mert megtehetik, és mert van érdekérvényesítő erejük. Szerinted mi lenne, ha a tanárok két napig sztrájkolnának?? ( az égvilágon semmi ) Na, ezért nem sztrájkolnak a tanárok.
Én nem pesti vagyok, de az egyetem miatt (mivel a fővárostól több mint 200 km-re lakom) budapestre költöztem. Namármost... vizsgaidőszak. a buszok (már amennyi a külvárosba kijön) tömve vannak emberrel. Ma sétáltam 5 megállót. Ott felszálltam egy buszra amivel egy óra alatt értem ki a lakásomba. Van bérletem, nem kevésbe került, a szüleim még net 140et sem keresnek (összesen). De ne várja el senki, hogy kosztümben 25 km-t sétáljak mert bsznak felvenni a munkát. Ha bármelyik szülőm ilyet csinálna, gondolkodás nélkül kirúgnák, úgy hogy a lábuk sem érné a földet. Holnap megint vizsgám lesz, de lehet már hatkor kimegyek a buszmegállóba, hátha jön vmi sz*os busz.... mert ide nem jár sem metró, sem villamos. a bérlettel most max a kedves fenekünket törölhetjük ki...
19/L
"De ne várja el senki, hogy kosztümben 25 km-t sétáljak mert bsznak felvenni a munkát."
Igen, itt Pesten sokkal nagyobbak a távolságok, mint egy átlagos vidéki kisvárosban ( mint pl. nálunk Békéscsabán ), nem sétálásra való ez a város.
A levegő állapota iszonyatos, engem a belvárosban a hányinger kerülget, főleg most, hogy mindenki, aki csak teheti autóba száll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!