A távolsági Volán buszok mennyire pontosak? (Tapasztalatok? )
Pontosítsd a kérdést, mert van az országban párezer járat, nem lehet rá így válaszolni.
Személy szerint olyannal is találkoztam, amelyik soha nem került elő, volt 30 percet késő is, de hagyott már ott busz -10 perccel is az út szélén. Még a kocsmából szedelődzködtünk, amikor elporzott mellettünk...
Összességében persze nem ez a jellemző. Alapvetően pontosak a járatok, de az elővárosi csúcsidőben a nagy közúti forgalom, a távolsági csúcsidőben pedig a nagy utasforgalom okozhat késéseket.
Egyes járatokon nincs nagy verseny a vasúttal, ezeken nem feszes a menetrend, míg máshol eléggé neccesek a menetidők és kódolva van a késés.
Kb. 30 km-es távon szoktam utazni. Mindig pontos volt.
Hosszabb távon gondolom, nagyobb az esélye a késésnek. Meg persze attól is függ, hogy milyen útvonalon jár, ott milyen a forgalmi helyzet.
Lepontozástól függetlenül is leírom, hogy a Budapest-Eger vonalon ugyanolyan lutri busszal menni, mint vonattal.
De azt is leírom, hogy a sofőr mindig próbálja behozni a lemaradást, csak az M3 egy bizonyos szakaszán sajnos nagyon "szeretnek" egymásba menni az emberek :(
Láttam valahol egy térképet, amin be volt jelölve, hogy hol mennyi baleset van a nagyobb utakon (azt hiszem a szeretlekmagyarorszag-on volt). Keress rá, ahol zöld vagy sárga, tehát kevés a baleset, ott biztos pontosak, ahol piros, vagy fekete, ott valószínűbb a késés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!