Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért szidják ennyien a BKV...

Miért szidják ennyien a BKV ellenőröket?

Figyelt kérdés

Rengeteg helyen olvasom, hogy milyen kretének az ellenőrök, soha nem köszönnek, nem köszönik meg azt, hogy megmutatod a bérletet, szándékosan kötekednek, stb.

Én már elég régóta élek BP-n és mindig tömegközlekedéssel jártam. Soha nem tapasztaltam, hogy az ellenőr bunkó lett volna velem, mindig illedelmesen köszönt, és megköszönte, hogy megmutatom a jegyemet. Nagyon sokkal találkoztam már pedig. Olyan viszont szép számmal láttam amikor a bliccelő utas nekiállt az ellenőrnek. Nem értem: mi ez a nagy ellenszenv az ellenőrök felé? Ha az ember megveszi a bérletet/jegyet akkor nem tudom elképzelni, hogy az ellenőr bunkó legyen vele. Nektek mik a véleményeitek, tapasztalataitok?

(Semmi közöm nincs a BKK-hoz BKV-hoz, csak szemet szúrt a nagy ellenségeskedés.)

26/F

2016. ápr. 20. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
98%
Azok ilyen ellenségesek, akik nem vesznek jegyet és ezért utálják az ellenőrt. Akinek nincs velük semmi problémája (az emberek 90%-a), azok nem fognak feleslegesen írni az ellenőrökről, hacsak nem valami nagyon pozitív tapasztalata van, de az ritkább, mint a negatív. Nekem sincs semmmi bajom az ellenőrökkel, köszönnek, megmutatom a bérletet és ennyi, de ez természetes számomra és nem fogom az interneten kifejteni, hogy megint nem volt probléma az ellenőrökkel. A hangos kisebbség miatt látod ezt így.
2016. ápr. 20. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Én vidéki vagyok, de idestova 13 éve járok rendszeresen a fővárosba, és veszem igénybe a tömegközlekedést. Megmondom őszintén, hogy nekem még egy konfliktusos esetem sem volt bkv-ellenőrökkel. Őszintén szólva egy volt, de ott jogosan reklamált, mert hiányzott a diákomról a matrica. De ezen kívül semmi probléma nem volt. Utóbbi években rendszeresen veszek bérletet, még a nyári szünidőre is, de korábban, mikor még nem volt bérletem minden hónapra, ha használnom kellett a tömegközlekedést, megvettem a jegyet. Ha tisztességesen fizetsz a szolgáltatásért, akkor semmi probléma sincs az ellenőrökkel.
2016. ápr. 20. 12:35
 3/6 anonim ***** válasza:
98%
Csak a bliccelők panaszkodnak az ellenőrökre. Jegyeseknek és bérleteseknek nincs problémája velük :)
2016. ápr. 20. 15:02
 4/6 anonim ***** válasza:
97%
Általában sokan alapból utálják őket csak emrt ellenőrök, és van emrszük ellenőrizni a jegyeket, bérleteket...
2016. ápr. 20. 19:59
 5/6 Koaxk Ábel ***** válasza:
84%
Nézd meg a Kontroll című magyar filmet elég jól demonstrálja, hogy milyen típusú embereknek lehet baja az ellenőrökkel! :D
2016. ápr. 21. 21:16
 6/6 anonim ***** válasza:
42%

Azért némelyik tényleg elég nagy kretén. Van egy, amelyik állandóan beleköt mindenkibe, hogy a bérletre rá kell ám írni a nevet meg a címet is, nyomtatott nagybetűkkel! Hogyne. A telefonszámom, ruhaméretem és a bankkártyám adatai nem kellenek rá...?

Ha utazásról jössz, hulla vagy az időeltolódástól és netán külföldről hazatérve nincs a zsebedben a bérleted, szóval kell vagy fél perc előkotorni, akkor már le akarnak szállítani és ha tehetnék, főbe is lőnének helyben. De ezt rendszeresen megcsinálják kisgyerekesekkel is, ahogy figyelem. Szerintem azért nem egy hatalmas bűn, megesik mindenkivel néha.

Na meg a nulla emberséges történetek sem népszerűsítik őket. Leszállítják és megbírságolják a szemmel láthatóan 80+-os embereket, ha véletlen nincs náluk igazolvány? Értem én, szabály van. De azt is figyelembe vehetnék, hogy egy adott kor fölött már talán közrejátszik a dementia is vagy bármi, felesleges kötekedés az egész ilyenkor.

A legtöbb meg csak áll, és látszik rajtuk a világfájdalom. Mosolygó, udvarias ellenőrt csak olyankor látok, amikor valami központi utasítást kapnak, versenyeztetik őket, stb. Ez se gond, csak rontja a közmorált.

Persze tisztelet a kivételnek. Alapvetően nem szoktam őket gyalázni, nincs is velük különösebben semmi bajom, csak annyira írtátok, hogy tuti csak a bliccelőknek van rossz tapasztalata az ellenőrökkel, hát nem.

2016. ápr. 23. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!