Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Átszállásra minden esetben...

Átszállásra minden esetben van idő? Lent

Figyelt kérdés
Vonattal utazom, és odafelé 1, visszafelé 2 átszállás lesz. Mindig megvárja egyik a másikat?
2016. ápr. 1. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
nemzetkozi vonalokon mindig azt tapasztaltam, hogy - boven ugyan nem- de azert van ido az atszallasra viszonylag kenyelmes tempoban is. belfoldon is biztos ossze vannak ezek igazitva.
2016. ápr. 1. 22:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Belföld lenne, Győr-Zalaegerszeg között.Oda és vissza is...van olyan, hogy egyszer Celldömölknél kell,

meg van olyan is, hogy Csorna és Szombathely.

Bár majdnem egy órás várakozást a Celldömölki esetében nem értem, viszont másik irányban meg csak 8 perc van az átszállásra.

Lenne olyan lehetőség is, hogy Szombathelyig vonat, utána busz, de akkor szhelyen belül kellene a vasútról az autóbuszállomásig rohanni, ami szerintem lehetetlen 20on pár perc alatt...igaz, az nem vonat csatlakozás, hanem vonatról buszra.

2016. ápr. 1. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Bevárják egymást, ezért szoktak lenni a szép késések is néha, ha egiyk késik akkor a másik is, és igy tovább.
2016. ápr. 1. 23:36
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Érdemes táblázatos (hagyományos) menetrendet nézni, mert ott egyértelműen jelölve van, ha egy vonat csatlakozásra nem vár. Ez csak a vonatok kis részét érinti, főleg minőségi távolsági és/vagy nemzetközi vonatokat.

Esetedben nagy valószínűséggel nem lesz ilyen, szóval nyugodtan nekiindulhatsz átszállásokkal. Természetesen egy durvább, kb. 20 percen túli késésnél így sem garantált a csatlakozás, de azért nem ebből kell kiindulni. Továbbá jó tudni, hogy a napi utolsó csatlakozásokat gyakorlatilag korlátlanul biztosítják.

2016. ápr. 2. 07:56
 5/10 A kérdező kommentje:

"Érdemes táblázatos (hagyományos) menetrendet nézni"

Mire gondolsz? Én itt néztem meg:

[link]

2016. ápr. 2. 11:47
 6/10 A kérdező kommentje:

[link]

meg még van ez is, de ezt nem tartom szerencsésnek, pont a fent említett szombathelyi ok miatt is...ott elég messze van egymástól a vast és az autóbuszmegálló, ha valaki nem ismerős a városban, (de még úgy is ha igen)sakkozza ki, hogyan ér át egyikből a másikba, csomagokkal együtt x idő alatt.

2016. ápr. 2. 11:49
 7/10 A kérdező kommentje:

"Továbbá jó tudni, hogy a napi utolsó csatlakozásokat gyakorlatilag korlátlanul biztosítják."

Ez pontosan mit jelent? Azt, hogy legrosszabb esetben az utolsó vonattal mindenképpen haza tudok jönni?

2016. ápr. 2. 11:50
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Táblazatos menetrend alatt a hagyományos menetrendi formátumot értem, ahol egy-egy sor az állomásokat jelöli, egy-egy oszlop meg a vonatokat. Ha egy vonat és egy állomás cellájában ott a "csatlakozásra nem vár" jel (fekete négyzet fehér körrel a közepén), akkor nincs garantált átszállás.

Példákat és menetrendet itt lelsz: www.mav.hu - belföldi utazás - menetrendek

A napi utolsó csatlakozások biztosítása azt jelenti, hogy ha mondjuk késik a Budapest-Győr vonat két órát és erről menetrend szerint lenne az aznapi utolsó átszállás Bakonyszentlászló felé, akkor bizony a csatlakozó vonat bevárja a két órát késett vonatot.

2016. ápr. 2. 22:31
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm!

beírtam itt az adott járatot, de átirányított az általam is említett oldalra ( [link] ...szóval gondolom ez már össze van vonva. Itt nincs semmiféle jelzés, se kör se négyzet se semmi sehol.

2016. ápr. 2. 23:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tudom ki pontozott le, én mindenesetre zöld kezet adtam!
2016. ápr. 2. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!