Átszállásra minden esetben van idő? Lent
Belföld lenne, Győr-Zalaegerszeg között.Oda és vissza is...van olyan, hogy egyszer Celldömölknél kell,
meg van olyan is, hogy Csorna és Szombathely.
Bár majdnem egy órás várakozást a Celldömölki esetében nem értem, viszont másik irányban meg csak 8 perc van az átszállásra.
Lenne olyan lehetőség is, hogy Szombathelyig vonat, utána busz, de akkor szhelyen belül kellene a vasútról az autóbuszállomásig rohanni, ami szerintem lehetetlen 20on pár perc alatt...igaz, az nem vonat csatlakozás, hanem vonatról buszra.
Érdemes táblázatos (hagyományos) menetrendet nézni, mert ott egyértelműen jelölve van, ha egy vonat csatlakozásra nem vár. Ez csak a vonatok kis részét érinti, főleg minőségi távolsági és/vagy nemzetközi vonatokat.
Esetedben nagy valószínűséggel nem lesz ilyen, szóval nyugodtan nekiindulhatsz átszállásokkal. Természetesen egy durvább, kb. 20 percen túli késésnél így sem garantált a csatlakozás, de azért nem ebből kell kiindulni. Továbbá jó tudni, hogy a napi utolsó csatlakozásokat gyakorlatilag korlátlanul biztosítják.
meg még van ez is, de ezt nem tartom szerencsésnek, pont a fent említett szombathelyi ok miatt is...ott elég messze van egymástól a vast és az autóbuszmegálló, ha valaki nem ismerős a városban, (de még úgy is ha igen)sakkozza ki, hogyan ér át egyikből a másikba, csomagokkal együtt x idő alatt.
"Továbbá jó tudni, hogy a napi utolsó csatlakozásokat gyakorlatilag korlátlanul biztosítják."
Ez pontosan mit jelent? Azt, hogy legrosszabb esetben az utolsó vonattal mindenképpen haza tudok jönni?
Táblazatos menetrend alatt a hagyományos menetrendi formátumot értem, ahol egy-egy sor az állomásokat jelöli, egy-egy oszlop meg a vonatokat. Ha egy vonat és egy állomás cellájában ott a "csatlakozásra nem vár" jel (fekete négyzet fehér körrel a közepén), akkor nincs garantált átszállás.
Példákat és menetrendet itt lelsz: www.mav.hu - belföldi utazás - menetrendek
A napi utolsó csatlakozások biztosítása azt jelenti, hogy ha mondjuk késik a Budapest-Győr vonat két órát és erről menetrend szerint lenne az aznapi utolsó átszállás Bakonyszentlászló felé, akkor bizony a csatlakozó vonat bevárja a két órát késett vonatot.
köszönöm!
beírtam itt az adott járatot, de átirányított az általam is említett oldalra ( [link] ...szóval gondolom ez már össze van vonva. Itt nincs semmiféle jelzés, se kör se négyzet se semmi sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!