Saját, vagy testvérem diákszámát használjam fel ebben az esetben? Tudom hogy 'csalás', de többi lent.
Tehát nekem a jogviszonyom március 31ig érvényes még, tehát használhatnám a diákkedvezményt még egy ideig. De a bérletem ma járt le, szóval így csak 2 hétig élhetnék ezzel a kedvezménnyel, nem 1 hónapig. Emellett én áprilistól nem is tartózkodok az országban, szóval amúgy se tudnám felhasználni.
Most azon gondolkodok, hogy mi lenne, ha az öcsém igazolványszámát íratnám a bérletre (aki szintén felsőoktatásban tanul, de ő még egy évig), így miután kimegyek, és neki lejár a bérlete hónap közepén, akkor utána még egy hétig tudná használni az 'én' bérletemet, amin az ő száma van.
Mennyire kockázatos? Nem rémlik hogy valaha is összenézték volna a diák számát és a bérleten lévő igazolványszámot
Utolsó, ez konkrétan nem igaz, mert időről időre belefutok szorgosabb ellenőrökbe, akik igazolványt is néznek. És akkor jön a pofáraesés, nem is kicsi.
Az automata csak bizonyos darabszámban fogad el érméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!