Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha így lyukasztok jegyet...

Ha így lyukasztok jegyet akkor is bliccelek?

Figyelt kérdés
Megvárom, amíg az ellenőr fel nem száll a buszra/villamosra és akkor lyukasztok. Ez is bliccelésnek minősül?
2016. márc. 11. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lyukasztás nélkül akkor is bliccelsz, ha nincs ellenőr a közelben.

Pofára is lehet esni ezzel a technikával, a modernebb kezelőgépeket le lehet tiltani, az ellenőrzést a letiltással indítják.

2016. márc. 11. 18:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2016. márc. 11. 18:48
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Igen, mivel a jeggyel az utazás sijat fizeted( üzemanyag, kopasdij, sofordij stb..)

Plusz az ellenoroknek ilyen speckó jegyük van amit ha bedugnak leblokkolja az egesz rendszert.

2016. márc. 11. 18:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
+idő dátum van rajta lyukasztás után.
2016. márc. 11. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Te fogalmi zavarban szenvedsz! bliccelés azt jelenti, hogy érvényes jegy, bérlet stb. nélkül utazol, az bliccelés.

Ha az ellenőr elkap, hogy így utazol, na az a lebukás.

A te kérdésed helyesen, ha bliccelek lebukhatok-e így?

A válasz pedig le. Ez egy ősrégi trükk, amit minden ellenőr kiszúr, és ahogy a többiek írták ez ellen ma már megvan a védelem. Más városokban ennél fapadosabb a védelem, egyszerűen felszáll a két ellenőr, ülnek pár megállót, figyelik, hogy ki mikor kezelt-ha kezelt és aztán veszik elő az igazolványukat, nyilván ilyenkor már kár érvényesíteni, hiszen látták, hogy mondjuk két megállója fenn vagy és csak most kezelsz.

Mondjuk ez a legnagyobb bukta, jegyet is kezelni és utána még meg is birságoltatni magad! Ez már valóságos szopóroller! :-)

2016. márc. 13. 01:46
 6/6 eddiboy ***** válasza:
#5: Én nem vagyok a bliccelők mellett, de ha van nálad kezelt jegy, hogy bizonyítja, hogy mióta vagy a buszon, hagyományos lyukasztónál még az sem bizonyítható, hogy mikor lyukasztottad. Láttam már olyat, hogy valaki az ellenőr orra előtt lyukasztott (újfajta pecsételőssel), és az ellenőr szó nélkül elfogadta. Szerintem, ha ellenőrzés pillanatában van érvényes jegyed, abba nem tudnak belekötni, persze ettől még bliccelés, hogy nem lyukasztasz felszállás után azonnal jegyet.
2016. márc. 14. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!