Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tehetek, ha a buszsorőr...

Mit tehetek, ha a buszsorőr útközben dohányzik?

Figyelt kérdés
Ha küldök az ENKK-nak egy fotót, akkor tesznek valamit?

2016. febr. 13. 08:29
1 2
 1/13 anonim válasza:
62%

Szólsz neki,majd a buszt üzemeltető cégnek és/vagy a hatóságnak.

Csak aztán ne csodálkozz,ha többet nem vár meg amikor futsz a megállóba,egy esős,őszi hideg napon!

2016. febr. 13. 08:36
 2/13 mantis religiosa ***** válasza:
57%

Minden dohányos tisztában van vele, milyen következményei lehetnek, ha tiltott helyen gyújt rá. Ha mégis megteszi, annak oka van. A Te esetedben pl. az, hogy rosszul aludt, fáradt, és nem akar menet közben elaludni, stb. Amúgy is a dohányzás egyfajta függőség, az elvonás tünetekkel járhat, ami egy buszsoför esetében komoly dolog. Mindenkinek jár óránként 5 perc pihenő, de ezt egy két órás menetidejú járatnál, nem lehet megoldani. Gondolj bele, ha megállna valahol pár percre, míg elszív egyet! Biztos fel lennél háborodva.

Ha nagyon zavar, menj távolabb, nyiss ablakot stb. Ez a bejelentgetősdi amúgy is az 50-es évek ÁVH-s korszakát idézi. Ez a névtelen bejelentés az egyik legsunyibb dolog a világon amúgy is.

2016. febr. 13. 09:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fülkéjében dohányzik, nem foglalkozom vele.

Ha kijön a füst az utastérbe, akkor meg tuti lenne, aki szólna. Nekem nem kéne semmit sem tennem, mert mindenhol van egy-két buzgómócsing, aki rögtön intézkedik.

2016. febr. 13. 09:19
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Jaj hagyjuk már, hogy egészségügyi okokból dohányzik, röhög a vakbelem. Ha kijön a füst, akkor először szólj neki, hogy nem kéne, aztán ha leszarja akkor szólj a busztársaságnak.
2016. febr. 13. 09:45
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Semmit nem kell tenned.
2016. febr. 13. 11:11
 6/13 anonim ***** válasza:
46%
A fülkéjébe ő azt csinál amit akar. Nekem mondták is hogy lehet dohányozni ha teljesen lezárom főleg távolsági járatokon ha az utasokat ezzel nem zavarom természetesen. Az megint más hogy a rendeletek mit mondanak valójában büntetnek ezért is, de nekem a főnököm mondta hogy nyugodtan dohányozhatok a fülkébe ha egyedül vagyok a buszon de ha garázsba viszem vagy haza jövök vele vagy indulás előtt melegítem a motort és dohányzok az utastérbe azt ne csináljam mert a szagát sokáig lehet érezni és ez már zavarhatja az utasokat telje joggal szólhatnak is érte. Én soha nem dohányzom buszon menet közbe én kibírok 8-10 órát is cigi nélkül, sokszor 1-2 órás utak után amikor van 15-20 perc pihenőm akkor se gyújtok rá, inkább sétálgatok egy picit meg beszélgetek a kollégákkal a melegedőkben. Amikor nagy ritkán bevállalok egy távolsági utat ami akár 4-5 órás út is akkor amikor pihenőt tartok akkor se mindig gyújtok rá.
2016. febr. 13. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Semmilyen törvény nem tiltja a dohányzást vezetés közben. Ha a fülkéje be van zárva, vagy csak simán úgy tartja hogy a füst az ablakon kimenjen akkor szabad. Egyszóval az a lényeg, hogy az utastérbe ne menjen.
2016. febr. 13. 14:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásom szerint az összes Magyarországon közforgalmú személyszállítást végző cég sok-sok éve (évtizede) tiltja a gépkocsivezetőinek az autóbuszban dohányzást.

Ezen felül 2012.01.01. óta az 1999. évi XLII. törvény is tiltja ezt.

2016. febr. 13. 14:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sincs itt erre semmi mentség. fater is dohányos, és ő is kibírja, hogy ne gyújtson rá, miközben vezeti a buszt. ha 2 óráig nem tud, akkor addig nem gyújt rá.

ennek ellenére mondjuk én sem szólnék, én inkább azzal tudnék erre ellenpéldát szólni, hogyha mindenki ilyen lenne, téged vajon hányszor jelentettek volna már be ilyen-olyan kisebb kihágások miatt. biztosan sokszor, csak azok nem kapnak olyan nagy kiemelést, mint mondjuk a tilosban dohányzás, így kevés esély van rá, hogy azért bárki is bejelentene téged az illetékes szervnél.

2016. febr. 13. 15:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Csak Magyarországon van túllihegve ez a dohányzás kérdés, ugyanúgy mint az élelmiszer-biztonság értelmezése.
2016. febr. 15. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!