Mit tehetek, ha a buszsorőr útközben dohányzik?
Szólsz neki,majd a buszt üzemeltető cégnek és/vagy a hatóságnak.
Csak aztán ne csodálkozz,ha többet nem vár meg amikor futsz a megállóba,egy esős,őszi hideg napon!
Minden dohányos tisztában van vele, milyen következményei lehetnek, ha tiltott helyen gyújt rá. Ha mégis megteszi, annak oka van. A Te esetedben pl. az, hogy rosszul aludt, fáradt, és nem akar menet közben elaludni, stb. Amúgy is a dohányzás egyfajta függőség, az elvonás tünetekkel járhat, ami egy buszsoför esetében komoly dolog. Mindenkinek jár óránként 5 perc pihenő, de ezt egy két órás menetidejú járatnál, nem lehet megoldani. Gondolj bele, ha megállna valahol pár percre, míg elszív egyet! Biztos fel lennél háborodva.
Ha nagyon zavar, menj távolabb, nyiss ablakot stb. Ez a bejelentgetősdi amúgy is az 50-es évek ÁVH-s korszakát idézi. Ez a névtelen bejelentés az egyik legsunyibb dolog a világon amúgy is.
Ha a fülkéjében dohányzik, nem foglalkozom vele.
Ha kijön a füst az utastérbe, akkor meg tuti lenne, aki szólna. Nekem nem kéne semmit sem tennem, mert mindenhol van egy-két buzgómócsing, aki rögtön intézkedik.
Tudomásom szerint az összes Magyarországon közforgalmú személyszállítást végző cég sok-sok éve (évtizede) tiltja a gépkocsivezetőinek az autóbuszban dohányzást.
Ezen felül 2012.01.01. óta az 1999. évi XLII. törvény is tiltja ezt.
szerintem sincs itt erre semmi mentség. fater is dohányos, és ő is kibírja, hogy ne gyújtson rá, miközben vezeti a buszt. ha 2 óráig nem tud, akkor addig nem gyújt rá.
ennek ellenére mondjuk én sem szólnék, én inkább azzal tudnék erre ellenpéldát szólni, hogyha mindenki ilyen lenne, téged vajon hányszor jelentettek volna már be ilyen-olyan kisebb kihágások miatt. biztosan sokszor, csak azok nem kapnak olyan nagy kiemelést, mint mondjuk a tilosban dohányzás, így kevés esély van rá, hogy azért bárki is bejelentene téged az illetékes szervnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!