Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikortól kell BKV bérletet venni?

Mikortól kell BKV bérletet venni?

Figyelt kérdés
Január ötödikén kaptam meg az abszolutóriumot, viszont a diákom márc 31-ig érvényes. Melyik alapján kell bérletet vennem? most fog lejárni. Jan 5-abszolutórium alapján akkor febr 5-től ? vagy diák alapján még márc 31-ig vehetek diák bérletet? köszi
2016. jan. 19. 13:00
 1/9 anonim ***** válasza:

A diákigazolvány érvényességéig lehet diákbérletet venni, ez március 31.

Mondjuk nem tudom, hogy látszana a diákodról, mikor lett meg az abszolutóriumod. Ezt gondolom te sem gondoltad komolyan.

Egyes helyeken bevonják az igazolványt a jogviszony végén, de olyankor is adnak helyette egy igazolást, amivel a kedvezmények igénybe vehetők.

2016. jan. 19. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:

"A diákigazolvány érvényességéig lehet diákbérletet venni, ez március 31."

Amikortól utazni akarsz, de a diákbérletet max a diákigazolvány lejáratáig használhatod. Tehát ha te március 30.-án veszel bérletet, akkor április 1.-től már nem használhatod.

2016. jan. 19. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez így igaz, ha nem lett volna egyértelmű.

Egyébként pl. pont a BKK szokott olyan engedményt tenni, hogy akár április 30-ig is használhatod a bérletet, ha még a diákigazolvány érvényessége alatti kezdődátumú.

2016. jan. 19. 17:33
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi. Akkor veszek márc 31-én árp 31-ig. Sajnos a rossz helyzet miatt minden hónap számít.
2016. jan. 19. 20:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de ezt az utolsó választ ne vedd készpénznek. Én nem hallottam még ilyen kedvezményről.
2016. jan. 19. 20:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Pedig ha az ember kicsit utánaolvas, akkor meg lehet találni a hivatalos weboldalon. Még mielőtt találgatásokba bocsátkoznánk.

[link]

"A tanuló utazási kedvezmények a diákigazolvány érvényességi ideje alatt, de legkésőbb

tanévre, illetve a tanév II. félévére érvényesített diákigazolványnál a tárgyév októberi,

a tanév I. félévére érvényesített diákigazolványnál a tárgyév márciusi

kezdőnappal rendelkező havibérlet érvényességi idejének lejártáig vehető igénybe."

2016. jan. 19. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Április 31-ig én is vennék bérletet, csak előbb át kell írnom a naptárat. :D

Komolyra fordítva a szót: ne vedd biztosra azt, hogy elfogadják a diákodat a lejárta után, a bérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható. Szerintem nem szeretnél csak ezért 16000-et fizetni, inkább vegyél teljes árú bérletet.

2016. jan. 20. 01:06
 8/9 anonim ***** válasza:
De most komolyan, minek kötni az ebet a karóhoz, mikor bemásoltam a BKK álláspontját, és megengedi az érvényesség alatt vett bérlet max. 1 hónapig történő használatát.
2016. jan. 20. 08:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bemásolást. Akkor csak Áprilistól veszek teljes árút a szabályzatnak megfelelően. Köszi srácok.
2016. jan. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!