Meddig lehet diákbérletet használni, ha március 31-én lejár a diákom? A már előtte megvett havi bérletet még el lehet használni, vagy 1-én már büntetnek érte? Bkk honlapja arra utal, hogy az még elhasználható, de nem tudom mi az általános előírás.
nem tudom, mit találtál a bkk honlapján, egyértelműen ott van, hogy érvényes diák vagy igazolás kell a kedvezmény igénybevételéhez.
Ha a diák érvényessége lejárt, a hozzá tartozó szelvényt már nem használhatod...
Valóban arra enged következtetni a 6. kérdés utolsó bekezdése... Illetve ez is: [link] a Meddig érvényesek a matricák? résztől.
Ezen kívül két ellenőrt is megkérdeztem, és mindketten azt mondták, hogy lehet diákbérletet használni lejárt matricával is, amennyiben még érvényes volt a vásárláskor.Csak az az érdekes, hogy ismerőseim szintén megkérdeztek más ellenőröket, de ők meg nemleges választ adtak. Jó lenne a biztonság kedvéért egy aktuális adat a BKV honlapján.
tessék, bkk:
Kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) számú kormányrendelet szerinti ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni, ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes.
Ott van, ÉRVÉNYES diákkal lehet a kedvezményt igénybe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!