Igaz, hogy a személyvonatokon a legtöbb kalauzt le lehet fizetni? Más téma, de adjatok v á l a s z t l é g y s z i. Lent.
Szóval igaz-e az, hogyha felszállok egy vonatra egy olyan településen, ahol nincs jegypénztár, és azt mondom a kalauznak, hogy nem muszáj megírni a jegyet, akkor kapható-e erre? Mivel úgy tudom, hogy ilyenkor a jegynek kb. a felét kell kifizetni, ami nekik zsebbe megy. Tapasztalatok/vélemény?
Tudom, hogy nem ebbe a témába való a kérdés, de ezt olvassák a legtöbben. Legyetek szívesek gyorsan válaszolni, nemsokára indul a vonatom! ;)
Nem vagyok kalauz, és farkam sincs. :)
De ha hímnemű lennék, és kalauz, én lazán hagynám magam megvesztegetni, és ha még orálisan is kielégítenének... :D
Nem lenne lelkiismeretfurdalásom. :D
nem volt időm jegyet venni, mert mar ott állt indulásra a vonat, és rohantam. már féluton voltam jött a kalauz. mondom neki, hogy nem volt időm venni, és innentől eddig kérem. erre fő megkérdi, hogy mennyi szok lenni a jegy. megmondtam, majd kérdi hogy kérek e jegyet. mondom nem. és kinyomott egy ingyenes kerékpáros jegyet.
a lényeg hogy 240 FT volt a jegyem, és 150et kért ő. hát ha neki igy jo...
20/L
Sajnos túl sok példa van arra, hogy ez működik. Vannak korrupt vonalak, ahol sajnos nagy esély van ilyesmire, de azért sok olyan vonal is, ahol szinte biztos, hogy jól megszívja, aki megpróbálja lefizetni a kalauzt!
Amúgy bárhol akadhat korrupt és tisztességes jegyvizsgáló is.
Én sokat vonatozok... Többször próbáltam, hogy valamilyen utalást tettem... (pl megoldjuk okosban v akciósjegyv adok x ftot jó elsz? stb stb...) és egyszer sem fogadta el...
Nem tudom, nekem is sokan mesélik, hogy ők is ezt csinálják... Lehet hogy én voltam peches:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!