Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van hely jegyem visszafelé,...

Van hely jegyem visszafelé, vagy nincs?

Figyelt kérdés

Üdv, ma vettem egy vonatjegyet A-ból B-be, C ponton át kell szállni.

Úgy kérte mint retúr jegy.

1. kérdés: miért nincs ráírva, hogy retúrjegy?

2. kérdés: A-ból C-be IC megy, ahova kaptam helyjegyet, visszafele is lesz helyem? Vagy ugyanazon a helyen fogok ülni? Mert a retúrjjegy 14 napig érvényes, honnan fogják tudni, hogy épp melyik nap fogok visszautazni, vagy egész 14 napig azt az ülőhelyet lefoglalják(kötve hiszem)?

Hogy van ez?

Vagy visszafele az állomáson kell vennem ismét helyjegyet?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. jan. 12. 16:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2016. jan. 13. 17:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Egyébként szakszerűen menettérti jegynek hívják, nem retúrjegynek.
2016. jan. 15. 17:32
 13/16 eddiboy ***** válasza:
#12: Miért nem olvasod el az eddigi válaszokat, mielőtt válaszolsz? Ezt már #2 rég megírta.
2016. jan. 16. 08:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Elolvastam minden hozzászólást, de láthatóan nem tudatosult benne, hogy nem hívjuk retúrjegynek, mert még utána is kötötte a karót az ebhez:

"Szóval, ami a kérdést illeti: megnéztem a jegyet, és rajta van, hogy menettérti - szóval mondhatni retúrjegy."

Nem mondhatni retúrjegy.

Csak ezért.

2016. jan. 16. 15:00
 15/16 eddiboy ***** válasza:

De mondhatni, mert a köznyelv így hívja. A pénztáros is tudni fogja, ha így kéri a jegyet, mert elég elterjedt szó.

Amúgy van egy csomó olyan szó a magyar nyelvben, amit a köznyelv használ, de a hivatalos dokumentumokban, rendeletekben stb. nem az a hivatalos neve. Itt is gyakran elhangzik az a szó, hogy a vonatot menesztik, pedig hivatalosan felhatalmazzák indulásra.

2016. jan. 17. 07:25
 16/16 anonim ***** válasza:

"pedig hivatalosan felhatalmazzák indulásra"

Hivatalosan az indításra hatalmazzák fel, nem az indulásra.

2016. jan. 17. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!